Η Google ανακοινώνει την έλευση του νέου Android 11

Η Google ανακοινώνει την έλευση του νέου Android 11
© naftemporiki.gr

Η Google με μία σχετική ανάρτησή της γνωστοποίησε την έλευση της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές, “Android 11”, το οποίο προσφέρει απλούστερους τρόπους διαχείρισης των συνομιλιών, των συνδεδεμένων συσκευών, της ιδιωτικότητας, και πολλών άλλων. 

Προς τιμήν του νέου “Android 11” η Google αναφέρει τις έντεκα νέες λειτουργίες που έρχονται με το νέο λογισμικό: 

Καλύτερη επικοινωνία με όλους   

1. Με το “Android 11”, οι επικοινωνίες που γίνονται με κάθε εφαρμογή μηνυμάτων μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις “ειδοποιήσεις”, κάνοντας ευκολότερη την επικοινωνία επιτόπου. Μπορείτε επίσης να δώσετε προτεραιότητα σε επικοινωνίες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ώστε να μη χάσετε ποτέ κανένα μήνυμα. 

2. Τα «μπαλονάκια» κάνουν τις πολλαπλές εργασίες στην συσκευή σας παιχνίδι. Μπορείτε να απαντήσετε σε σημαντικές επικοινωνίες χωρίς να φύγετε ή να κλείσετε την εφαρμογή που χρησιμοποιείται. 

3. Η ενσωματωμένη “μαγνητοσκόπηση οθόνης” είναι γεγονός: τώρα μπορείτε να μαγνητοσκοπήσετε και να μοιραστείτε ό,τι συμβαίνει στο κινητό σας. Ηχογραφήστε τον ήχο μέσα από μικρόφωνο, την συσκευή σας, ή και τα δυο· χωρίς την χρήση κάποιας επιπλέον εφαρμογής. 

Νέοι τρόποι ελέγχου των συνδεδεμένων συσκευών και πολυμέσων   

4. Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις έξυπνες συσκευές από ένα μέρος, απλά κρατώντας πατημένο το κουμπί “έναρξης”. Ελέγξτε τις συνδεδεμένες συσκευές -όπως το θερμοστάτη, την έξυπνη κλειδαριά, και άλλα- με ένα πάτημα, χωρίς να ανοίγετε πολλαπλές εφαρμογές. 

5. Επανασχεδιασμός του συστήματος ελέγχου των πολυμέσων, ώστε να είναι πιο εύχρηστα από ποτέ. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε την συσκευή αναπαραγωγής του μέσου, μεταφέροντας την μουσική σας από τα ηχεία στα ακουστικά χωρίς να χάσετε στιγμή. 

6. Το “Android Auto” τώρα δουλεύει ασύρματα για όλες τις συσκευές που τρέχουν “Android 11” και για όλα τα  συμβατά οχήματα. Τώρα μπορείτε, χωρίς την χρήση καλωδίου, και με το πάτημα ενός κουμπιού να ζητήσετε οδηγίες, να στείλετε μήνυμα, ή να ζητήσετε βοήθεια από το “Google Assistant”, μεταξύ άλλων. 

Περισσότερες έλεγχος της ιδιωτικότητας και των δεδομένων    

7. Με μια έγκριση δίνεται πρόσβαση στο μικρόφωνο, την κάμερα και την τοποθεσία σας για μια και μόνο χρήση. Την επόμενη φορά που κάποια εφαρμογή θα χρειαστεί πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να ζητήσει εκ νέου έγκριση από σας. 

8. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για καιρό, ίσως δεν θα θέλατε να συνεχίζει να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας. Το “Android 11” πλέον θα επαναφέρει, αυτομάτως, τις εγκρίσεις για τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται και θα σας ενημερώνει αναλόγως. Μπορείτε πάντα να διαλέξετε να ξανά-δοθεί η έγκριση στην εφαρμογή την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε. 

9. Μέσα από τα νέα συστήματα ανανέωσης του “Google Play”, το κινητό σας λαμβάνει περισσότερες ενημερώσεις αναφορικά με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, με τον ίδιο τρόπο που ανανεώνεται μια εφαρμογή. Έτσι θα λαμβάνετε τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να πρέπει να περιμένετε για νέα έκδοση όλου το λογισμικού. 

10. Για τους χρήστες του  Android Enterprise, το “Android 11” παρέχει τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν οι προσωπικές συσκευές, στις εταιρικές συσκευές. Το επαγγελματικό σας προφίλ δίνει στο τμήμα “ΙΤ” της εταιρείας πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία για την διαχείριση της συσκευής, χωρίς να έχουν πρόσβαση στη προσωπικό σας προφίλ ή τα προσωπικά σας δεδομένα. 

Ακόμα περισσότερα με το Pixel   

11. Αν χρησιμοποιείται το “Pixel 2” ή κάποια νεότερη έκδοση του, θα λάβετε  επιπλέον εργαλεία  για να οργανώσετε τη συσκευή σας, μέσα από τις προτεινόμενες εφαρμογές, με βάση την καθημερινότητα σας, και νέους τρόπους για κάνετε “screenshot” σε μια εφαρμογή, ή για να επιλέξετε μια εικόνα, ένα κείμενο και πολλά άλλα. 

Το “Android 11” θα ξεκινήσει την εγκατάσταση του σε επιλεγμένες συσκευές “Pixel”, “OnePlus”, “Xiaomi”, “OPPO” και “Realme”.

Στους επόμενους μήνες περισσότεροι συνεργαζόμενοι κατασκευαστές θα ανανεώσουν τις συσκευές τους με το νέο λογισμικό. 

 Μάθετε περισσότερα στο  android.com/11. 

Πηγή:

naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 11)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.