Πώς θα καταλάβεις αν σου έχουν χακάρει το τηλέφωνο

Πώς θα καταλάβεις αν σου έχουν χακάρει το τηλέφωνο
© RatPack.gr TECH

Δεν είναι κάτι σπάνιο να σου χακάρουν το κινητό. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο αλλά σίγουρα συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Μερικοί άνθρωποι —οκ κι εμείς ενίοτε— αποθηκεύουν ακόμη και κωδικούς πρόσβασης στις σημειώσεις του κινητού προκειμένου να τους έχουν εύκαιρους ανά πάσα ώρα και στιγμή, γιατί οκ μυαλό είναι αυτό, πόσα πράγματα να θυμάται;

Μπορεί να ακούγονται λάθος και υπερβολές όλα αυτά, όμως οι περισσότεροι κάπως έτσι ενεργούμε με το κινητό μας τηλέφωνο. Μπορεί να είναι πράγματι λάθος και να κινδυνεύεις, αλλά ακόμη και αυτό αν τυχόν συμβαίνει μπορείς να το αντιληφθείς.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένωνΌροι)

Μήπως η μπαταρία του κινητού σας αδειάζει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο; Ή μήπως φαίνεται να καταναλώνετε περισσότερα δεδομένα παρόλο που οι συνήθειες περιήγησής σας στο Internet δεν έχουν αλλάξει; Ίσως να πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να έχετε πέσει θύμα χάκερ. Με άλλα λόγια, μήπως έχει παραβιάσει κάποιος απατεώνας το κινητό σας;

Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα έχουν εξελιχθεί σε έξυπνες φορητές συσκευές ικανές να εκτελούν εργασίες που προηγουμένως εκτελούνταν σε φορητούς υπολογιστές και PC. Τα χρησιμοποιούμε για να φωτογραφίσουμε, να στείλουμε και να λάβουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να επικοινωνήσουμε στα social media, να κάνουμε ηλεκτρονικές πληρωμές… και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένωνΌροι)

Όμως, όλος αυτός ο πλούτος δεδομένων προσελκύει απατεώνες που θέλουν να αποκτήσουν τα δεδομένα σας για… τους δικούς τους λόγους· από το να πουλήσουν τα δεδομένα σας στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web), μέχρι και να κλέψουν τα στοιχεία της ταυτότητάς σας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι ακόμη και η αξιόπιστη κινητή συσκευή σας μπορεί να παραβιαστεί από κακόβουλο λογισμικό. Με το Android να κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, θα επικεντρωθούμε σε αυτό το λειτουργικό σύστημα και θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις του Lukas Stefanko, ερευνητή της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο ξεσκέπασμα κακόβουλων λογισμικών που στοχεύουν τους χρήστες Android.

Δες εδώ αν έχει παραβιαστεί ήδη το τηλέφωνο σου και δεν το ξέρεις:

Πηγή:

Ratpack


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 12)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.