Το Viber εισάγει τρόπους για να γίνει η νέα σχολική χρονιά πιο διασκεδαστική

Το Viber εισάγει τρόπους για να γίνει η νέα σχολική χρονιά πιο διασκεδαστική
© naftemporiki.gr

Η εφαρμογή μηνυμάτων Viber πρόσθεσε λειτουργίες όπως “κουίζ”, “συλλογή πολυμέσων”, “αντιδράσεις” και “υπενθυμίσεις” στις «Σημειώσεις Μου» (έρχεται σύντομα), ώστε να διευκολύνει την εκπαιδευτική διαδικασία. 

Πιο συγκεκριμένα, η Rakuten Viber παρουσίασε διάφορες βελτιώσεις που θα υποστηρίξουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στην νέα σχολική χρονιά.

Η ιαπωνικών συμφερόντων πλατφόρμα επικοινωνίας λάνσαρε την λειτουργία “κουίζ” στις ψηφοφορίες, τόσο για τις “ομαδικές συνομιλίες” όσο και για τις “κοινότητες”, δίνοντας την δυνατότητα στους καθηγητές να τσεκάρουν με ευκολία το επίπεδο κατανόησης κάποιου θέματος από την τάξη. 

Για να φτιάξει ένα “κουίζ”, ο χρήστης πρέπει απλά να: 

Διαλέξει μια “κοινότητα” ή μια “ομαδική συνομιλία” και να πατήσει στο εικονίδιο της “ψηφοφορίας” στο κάτω μέρος της οθόνης. 

– Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, να επιλέξει την λειτουργία “κουίζ” και να προσθέσει ερώτηση, πιθανές απαντήσεις και -αν χρειάζεται- μια μικρή εξήγηση για το ποια απάντηση είναι η σωστή. 

 – Να επιλέξει ποια είναι η σωστή απάντηση και να πατήσει «δημιουργία». 

Όταν το “κουίζ” ανεβεί στην “κοινότητα” ή την “ομαδική συνομιλία”, ο κάθε χρήστης μπορεί να δει τί ψήφισαν συνολικά οι υπόλοιποι· αλλά, μόνον αφού ο ίδιος έχει πάρει μέρος στην ψηφοφορία θα μπορεί να δει ποια είναι η σωστή απάντηση, μαζί με μια σύντομη εξήγηση. Το τί απάντησε ο καθένας ξεχωριστά σε μια “κοινότητα” θα παραμένει κρυφό, ακόμη και από τον δημιουργό του “κουίζ”. Ωστόσο, στις ομαδικές συνομιλίες, ο δημιουργός του “κουίζ” θα μπορεί να βλέπει ποιος ψήφισε την κάθε πιθανή απάντηση. 

Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη για όποιον θέλει να τσεκάρει την γνώση, ή την άποψη των μελών μιας “κοινότητας”, ή απλά να δημιουργήσει διασκεδαστικά “κουίζ” για διάφορα θέματα. 

Παράλληλα, το τελευταίο δίμηνο η Rakuten Viber παρουσίασε κι άλλες λειτουργίες που θα φανούν χρήσιμες και διασκεδαστικές τόσο σε καθηγητές, όσο και σε μαθητές και γονείς.

Στην κορυφή της λίστας υπάρχει η “γκαλερί πολυμέσων’ και μια λειτουργία “υπενθυμίσεων” που έρχεται σύντομα για τις «Σημειώσεις Μου», που θα βοηθήσει τους χρήστες να μην ξεχνούν σημαντικές ημερομηνίες, εργασίες και συναντήσεις.

Για όσους θέλουν να κάνουν πιο διασκεδαστική την τάξη τους ή την κοινότητα με άλλους γονείς, υπάρχουν η δημιουργία “GIF” και “αυτοκόλλητων”, αλλά και οι αντιδράσεις “emoji”.

Τέλος, τα σύντομα μηνύματα με ήχο, ή βίντεο ήταν ανέκαθεν μια καλή ιδέα για όποιον έψαχνε να βρει ένα τρόπο να κάνει πιο προσωπική την επικοινωνία, ειδικά όταν βρίσκεται στο δρόμο. 

Πηγή:

naftemporiki.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 15)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.