Τίτλους τέλους ρίχνει το 2022 ο Internet Explorer

Τίτλους τέλους ρίχνει το 2022 ο Internet Explorer
© Παρέχεται από: sofokleousin.gr

Το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο “Internet Explorer” θα «εκπνεύσει» του χρόνου μετά από σχεδόν 27 χρόνια ζωής και δεν θα εμφανιστεί ξανά στις εκδόσεις των “Windows 10” μετά τις 15 Ιουνίου του 2022, σύμφωνα με τη Microsoft. Η διακοπή της υποστήριξής του σημαίνει, επίσης, ότι η εταιρεία δεν θα κυκλοφορεί περιοδικές αναβαθμίσεις ασφαλείας για τον Explorer.

Ο κάποτε άκρως δημοφιλής browser είχε εμφανιστεί το 1995 μαζί με τα “Windows 95” και μεταξύ 2000-2005 είχε μερίδιο αγοράς 90% έως 95% παγκοσμίως. Ο “Internet Explorer” —που έχει φθάσει πια στην 11η έκδοσή του— είχε αρχίσει να χάνει έδαφος στο τέλος της δεκαετίας του 2000, μετά την εμφάνιση του “Google Chrome”, ο οποίος ξεπέρασε τον “Internet Explorer” για πρώτη φορά το 2012. Σύμφωνα με την εταιρεία “Statcounter”, τον Απρίλιο του 2021 ο Chrome είχε παγκόσμιο μερίδιο αγοράς περίπου 67% έναντι 11% του “Mozilla Firefox”, 7% του “Internet Explorer”, 5% του “Safari” της Apple και 4% του “Edge”.

Η Microsoft διευκρίνισε ότι ο αντικαταστάτης του “Explorer”, το πρόγραμμα “Microsoft Edge” —που πρωτοεμφανίστηκε το 2015 μαζί με τα “Windows 10”— έχει μία δυνατότητα συμβατότητας με τον “Internet Explorer”, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί, επιτρέποντας στους χρήστες να «φορτώνουν» παλαιές ιστοσελίδες.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι θα αλλάξει και μάλιστα με «δημοκρατικές» διαδικασίες ακόμη ένα ιστορικό χαρακτηριστικό της, την εξ ορισμού (default) γραμματοσειρά, που είναι η “Calibri” σε όλα τα προϊόντα της από το 2007. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε τους χρήστες όλου του κόσμου να ψηφίσουν για τη νέα προτιμώμενη γραμματοσειρά και η αποδεδειγμένα πιο δημοφιλής θα αντικαταστήσει την “Calibri”.

Πηγή:

sofokleousin.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 14)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.