Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την αυτοκίνηση

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την αυτοκίνηση
© Shutterstock

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τον στόχο της να αναπτύξει ένα ευρωπαϊκό οικοσύστημα αριστείας και εμπιστοσύνης γύρω από το AI.

Η ACEA υποστηρίζει την προσέγγιση που καθορίζεται στην πρόταση. Πράγματι, ένα βασικό στοιχείο για μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή προσέγγιση για την τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι οι απαιτήσεις που ορίζονται στον κανονισμό είναι ανάλογες με το επίπεδο κινδύνου των εφαρμογών AI και δεν είναι πολύ επαχθές για τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς αυτό θα εμπόδιζε την καινοτομία και θα εμπόδιζε την ανάπτυξη της AI.

Ένα νομικό πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης AI σε μηχανοκίνητα οχήματα.

Ένα ευέλικτο και ισορροπημένο κανονιστικό πλαίσιο για την τεχνητή νοημοσύνη θα προωθήσει την ευρεία χρήση του σε οχήματα, συμβάλλοντας στην καθαρότερη, πιο αποτελεσματική και ιδιαίτερα ασφαλέστερη κινητικότητα στην Ευρώπη. Η ACEA πιστεύει ότι η τεχνολογία AI θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας για οχήματα, οδηγούς, επιβάτες και δρόμους.

Τα μερικώς αυτοματοποιημένα οχήματα, που είναι ήδη διαθέσιμα, είναι εξοπλισμένα με συστήματα ασφαλείαςαπό βασικά, που παρέχουν στους οδηγούς πρόσθετη αισθητηριακή αντίληψη (όπως ανίχνευση τυφλού σημείου), έως προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (π.χ. προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού, προηγμένα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης, ή συστήματα διατήρησης λωρίδων )— που παρεμβαίνουν αυτόματα και με πιο γρήγορο και πιο αξιόπιστο τρόπο από ό,τι ένας άνθρωπος.

Τα συστήματα παρακολούθησης οδηγού θα βελτιώσουν την ασφάλεια των χρηστών, ανιχνεύοντας απόσπαση της προσοχής ή υπνηλία, προειδοποιώντας τον οδηγό για άλλους κινδύνους.

Πηγή:

In2life.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 9)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.