Ο Chrome θα μπλοκάρει ενοχλητικές διαφημίσεις από τον Φεβρουάριο

© Παρέχεται από: capital.gr

Η Google ανακοίνωσε τον Ιούνιο την προσπάθειά της να ενισχύσει τον Chrome σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να μπλοκάρει αυτόματα τις ενοχλητικές διαφημίσεις. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά από την μεγάλη ανάπτυξη που παρουσίασαν τα προγράμματα ad blocking σε μορφή επεκτάσεων και πλέον η ίδια η εταιρεία αποφάσισε να πάρει επίσημα θέση, αφού έχει μεγάλα έσοδα από το κομμάτι των διαφημίσεων.

Έτσι, από τις 15 Φεβρουαρίου, ο Chrome θα μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις (ακόμη και αυτές της Google) στα sites τα οποία δεν πληρούν κάποιες προδιαγραφές που έχει ονομάσει η εταιρεία “Better Ads Standards”. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως οι ιστοσελίδες θα πρέπει να μην ενοχλούν το χρήστη και να περάσουν τα σχετικά τεστ, αποδεικνύοντας πως η πλοήγηση του χρήστη παραμένει ευχάριστη και άνετη.

Οι admins μπορούν να χρησιμοποιήσουν σχετικά προγράμματα για να προσαρμόσουν τα δεδομένα των sites τους και να είναι έτοιμοι για τα μέσα Φεβρουαρίου. Αν ένα site δεν περνάει τους ελέγχους για πάνω από 30 μέρες, θα μπαίνει στην black list και δεν θα εμφανίζονται διαφημίσεις σε όσους χρήστες πλοηγούνται σε αυτό μέσω Chrome.

 

Πηγή: www.capital.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 9)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.