Το Facebook θα ειδοποιεί χρήστες όταν «ανεβαίνουν» φωτογραφίες τους

© Παρέχεται από: pestaola.gr

Το Facebook ανακοίνωσε χθες ότι θα ξεκινήσει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου ώστε να ενημερώνει χρήστες της υπηρεσίας όταν άλλοι χρήστες «ανεβάζουν» φωτογραφίες τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η χρήση του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού θα είναι προαιρετική ενώ γίνεται για να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των χρηστών. Σε πρώτη φάση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ καθώς στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουν αυστηρότεροι νόμοι προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ευελπιστεί μελλοντικά η χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου να μπορέσει να εφαρμοστεί σε περισσότερες χώρες στο προσεχές μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook χρησιμοποιεί πρώιμες μορφές αναγνώρισης προσώπου ήδη από το 2010 όταν η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης πραγματοποιούσε «προτάσεις» ατόμων που θα μπορούσαν να γίνουν tag σε μία φωτογραφία, με το χαρακτηριστικό αυτό να είναι επίσης προαιρετικό.

Με τη νέα λειτουργία, άτομα που την έχουν ενεργοποιήσει θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις από το Facebook εάν μία φωτογραφία τους έχει ανέβει στο δίκτυο, αλλά με την προϋπόθεση ότι και οι ίδιοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη φωτογραφία. Στα σχέδια του Facebook είναι η προσθήκη πλήκτρου on/off, που θα επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλα τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου που προσφέρονται.

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για να ενημερώνει τους χρήστες όταν κάποιος άλλος ανεβάζει φωτογραφίες τους σαν εικόνα προφίλ, κάτι που σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα βοηθήσει στη μείωση των πλαστών προφίλ χρηστών. Μία άλλη χρηστική εφαρμογή θα είναι η ενσωμάτωση λογισμικού που θα περιγράφει με λέξεις το περιεχόμενο των φωτογραφιών για τη διευκόλυνση ατόμων με προβλήματα όρασης.

 

Πηγή: www.pestaola.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 7)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.