Δωρεάν εφαρμογή για “γυμναστική” εγκεφάλου!

Δωρεάν εφαρμογή για "γυμναστική" εγκεφάλου!
© Παρέχεται από: Capital.gr

Η ελληνική μη κερδοσκοπική εταιρεία “SciFy” ανέπτυξε τη νέα δωρεάν εφαρμογή “DiAnoia” (“Δι’Ανοια”), η οποία απευθύνεται σε φροντιστές ατόμων με άνοια, καθώς και σε επαγγελματίες υγείας, παρέχοντας πληθώρα γνώσεων και απλές τεχνικές μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων.

Παράλληλα, η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές Android (smartphones και tablets), είναι χρήσιμη για την εξάσκηση των νοητικών δεξιοτήτων των ανθρώπων που έχουν είτε ήπια γνωστική διαταραχή με σημαντικά ελλείμματα, είτε αρχόμενη άνοια.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους συγγενείς και στους λοιπούς φροντιστές των ατόμων με άνοια να μάθουν και να εφαρμόσουν απλές μη φαρμακευτικές τεχνικές στα άτομα που φροντίζουν, είτε κατ’ οίκον, είτε σε δομές μη εξειδικευμένες στην άνοια, όπως τα ΚΑΠΗ.

di'anoia app
Δωρεάν εφαρμογή για “γυμναστική” εγκεφάλου!

Η “Δι’Ανοια” προσφέρει νοητικές ασκήσεις έτοιμες για χρήση από τους ίδιους τους ασθενείς και προτείνει δραστηριότητες που μπορούν οι φροντιστές να κάνουν μαζί με τους ασθενείς.

Η εφαρμογή περιγράφει αναλυτικά τις παρεμβάσεις, δίνει σαφείς οδηγίες, παραδείγματα, εκτυπώσιμο υλικό και βίντεο.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που αναπτύσσεται μία τέτοια εφαρμογή για να διαχύσει πολύτιμες γνώσεις, με στόχο να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η λειτουργικότητα των ανθρώπων με άνοια.

Ο κώδικας της εφαρμογής, η οποία σχεδιάσθηκε με την επιστημονική επιμέλεια της “Εταιρείας Αλτσχάιμερ Αθηνών”, είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο “GitHub”, ώστε όσοι θέλουν, να μπορούν να τον εξελίξουν περαιτέρω.

Το έργο “Διάνοια” υλοποιείται από τη “SciFy” στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, την φιλανθρωπική οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Η “Δι’Ανοια” εντάσσεται στο σχεδιασμό της “SciFy” για μία συνολική παρέμβαση στο χώρο της άνοιας, με τη δημιουργία και άλλων σχετικών “εργαλείων” στο μέλλον.

Μπορεί κανείς να “κατεβάσει” χωρίς κόστος την εφαρμογή στα ελληνικά από τη διεύθυνση:

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.scify.dianoia.app&hl=el

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: http://www.capital.gr


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 15)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.