Πώς θα εισβάλλουν οι χάκερ στον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Πώς θα εισβάλλουν οι χάκερ στον ανθρώπινο εγκέφαλο!
© www.cnn.gr Tech

Ο επόμενος στόχος των κυβερνο-εγκληματιών μπορεί να είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του πανεπιστημίου του Birmingham στην Alabama και του California Riverside.

Είναι συνεχώς αυξανόμενη η τάση της χρήσης συσκευών κεφαλής που διαβάζουν τα εγκεφαλικά κύματα, ιδίως στο πεδίο των video games.

Οι ερευνητές με την χρήση ειδικής συσκευής ηλεκτρο-εγκεφαλογραφήματος (EEG) ανακάλυψαν ότι αν κάποιος χρήστης, την ώρα που παίζει ένα video game, σταματήσει το παιχνίδι για να βάλει τον κωδικό του, αυτός μπορεί να υποκλαπεί από τα εγκεφαλικά του κύματα.

Τα 12 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα τους ζητήθηκε να πληκτρολογήσουν μία τυχαία σειρά αριθμών, συμβόλων και γραμμάτων. Την ώρα που το έκαναν αυτό, μία ειδική συσκευή EEG κατέγραφε την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων και στην οποία δυνητικά, θα μπορούσαν να εισβάλλουν χάκερ. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούσαν οι ερευνητές μάντευε τετραψήφιους κωδικούς με ποσοστό επιτυχίας 46,5% και εξαψήφιους με ποσοστό 37,3%.

Σύμφωνα με τον Nitesh Saxena, έναν από τους συγγραφείς της μελέτης:

«στον πραγματικό κόσμο ένας χάκερ θα μπορούσε να βάλει κάποιον να κάνει το «προπονητικό βήμα» που χρειάζεται το κακόβουλο λογισμικό για να είναι πιο ακριβές, ζητώντας από τον χρήστη να βάλει μία προκαθορισμένη σειρά αριθμών, με παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιείται και το CAPTCHA. Βλέποντας το πόσο δημοφιλείς γίνονται οι συσκευές ανάγνωσης εγκεφαλικών κυμάτων και με πόσους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι πιθανότατα αναπόφευκτο να αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε τους κινδύνους και να αφυπνίσουμε το κοινό για αυτούς».

Πηγή: http://www.cnn.gr


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 13)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.