Το πρώτο προϊόν Linux της Microsoft έχει αέρα Internet of Things

© Παρέχεται από: pestaola.gr

Παλαιότερα φάνταζε οξύμωρο να βλέπει κανείς ένα προϊόν Linux να κυκλοφορεί με τη σφραγίδα της Microsoft, αλλά τίποτε δεν είναι δεδομένο στην τεχνολογία.

Το Azure Sphere είναι το νέο προϊόν της Microsoft, το οποίο περιέχει έναν πυρήνα Linux και έχει ως σκοπό τοῦ να εγκατασταθεί σε συσκευές του Internet of Things, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια της λειτουργίας τους από απειλές κάθε είδους. Η Microsoft φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα συσκευών που έχουν μέσα τους chips με το Azure Sphere, τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν απρόσκοπτα και ασφαλώς μεταξύ τους.

Το οικοσύστημα του Azure Sphere αποτελείται από το λειτουργικό σύστημα Azure Sphere OS, το οποίο και είναι ουσιαστικά μία διανομή Linux, ένα micro controller unit, μία μονάδα MCU όπως ονομάζεται και μία υπηρεσία ασφαλείας, η οποία λειτουργεί στο cloud. Ήδη η MediaTek έχει παρουσιάσει ένα MCU, τον επεξεργαστή MT3620, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 500 MHz. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των επιμέρους στοιχείων του Azure Sphere είναι ότι υπάρχει παντού ενσωματωμένη συνδεσιμότητα.

Η Microsoft έχει θέσει σὲ private beta τη λειτουργία του Azure Sphere, ενώ από τα μισά του 2018 και έπειτα εκτιμάται ότι θα έχει ένα έτοιμο προϊόν που θα μπορεί να διαθέσει στο κοινό.

 

Πηγή: www.pestaola.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 23)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.