Νέα εργαλεία προστασίας από την Google μετά το σκάνδαλο με το Facebook

Νέα εργαλεία προστασίας από την Google μετά το σκάνδαλο με το Facebook

© Sofokleousin.gr Νέα εργαλεία προστασίας από την Google μετά το σκάνδαλο με το Facebook

Νέα εργαλεία προστασίας ετοιμάζει η Google, μετά το σκάνδαλο υφαρπαγής προσωπικών δεδομένων μέσω του Facebook αλλά και της γενικότερης συζήτησης που έχει προκύψει για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο. 

Ειδικότερα, η Google αποφάσισε να αυξήσει το επίπεδο ασφαλείας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, του δημοφιλούς Gmail.  Όπως έγινε γνωστό ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών αναπτύσσει μια νέα «εργαλειοθήκη» με την οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επίπεδο προστασίας των e-mail που στέλνουν οι χρήστες τοῦ Gmail ο αριθμός των οποίων ξεπερνάει το ένα δισ.

Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα ενεργοποιώντας την επιλογή «snooze» (εν υπνώσει mail σε ελεύθερη μετάφραση) να στέλνουν σε κάποιον ένα e-mail το οποίο ναι μεν θα φτάνει στην θυρίδα (inbox) του παραλήπτη αλλά θα παραμένει αθέατο και θα κάνει την εμφάνιση του σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα έχει προκαθορίσει ο αποστολέας.

Θα υπάρχει επίσης μια επιλογή «εμπιστευτικότητας» με την οποία ο αποστολέας θα στέλνει ένα e-mail το οποίο ο παραλήπτης θα έχει δυνατότητα μόνο να το διαβάσει και δεν θα μπορεί να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δηλαδή να το αντιγράψει, να το προωθήσει, να το εκτυπώσει κ.λπ.

Για να είναι απολύτως βέβαιος ο αποστολέας ότι το e-mail που έστειλε σε κάποιον δεν θα το δουν αδιάκριτα μάτια θα έχει στην διάθεση του μια επιλογή με την οποία για να δει ο παραλήπτης το e-mail θα πρέπει να αποδείξει την ταυτότητα του μέσω μια εφαρμογής που θα απαιτεί κωδικό με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο όπως γίνεται και με τις υπηρεσίες web banking.

Οι δημιουργοί της νέας εργαλειοθήκης εμπνεόμενοι προφανώς από τις «Επικίνδυνες Αποστολές» όπου το μήνυμα που ελάμβαναν οι πράκτορες αυτοκαταστρεφόταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα δημιούργησαν κάτι ανάλογο.

Έτσι ένας χρήστης του Gmail θα μπορεί να στείλει ένα e-mail το οποίο θα διαγράφεται μόνο του από την θυρίδα του παραλήπτη στον χρόνο που θα ορίσει ο αποστολέας. H Google αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά αυτή την εργαλειοθήκη προστασίας των e-mail σε μια μεγάλη συνάντηση με συνεργαζόμενους με την εταιρεία προγραμματιστές που γίνει στις 8 Μαΐου.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 30)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.