Το Facebook επιχειρεί να συνδυάσει τις λειτουργίες Stories και News Feed

© Παρέχεται από: P.ATHANASIADES & Co. SA

Η λειτουργία Stories του Facebook δεν είναι, ακόμα, ευρέως διαδεδομένη ωστόσο η εταιρεία φαίνεται αποφασισμένη να εφεύρει νέους τρόπους καθιέρωσης.

Όπως αποκαλύπτει η μηχανικός λογισμικού και ερευνήτρια Jane Manchun Wong, στην ιστοσελίδα TechCrunch, το Facebook δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό που ουσιαστικά συνδυάζει τη λειτουργία Stories με το News Feed της εφαρμογής.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Wong, εάν το νέο χαρακτηριστικό το οποίο θυμίζει carousel γίνει τελικά διαθέσιμο θα φέρει στο Facebook μία όψη που θα θυμίζει περισσότερο το Instagram Stories παρά την καθιερωμένη όψη του News Feed με το κάθετο scrolling της οθόνης. Το νέο χαρακτηριστικό θα περιλαμβάνει εξίσου τα κανονικά posts με τις αναρτήσεις του Stories.

Σε ένα tweet που ανάρτησε η Wong, φαίνεται μία γραμμή προόδου να διατρέχει το επάνω τμήμα της οθόνης και η εφαρμογή μετακινείται αυτόματα στην επόμενη ενημέρωση κατάστασης ή στο Story, όπως δηλαδή συμβαίνει με τα Instagram Stories. Η Wong φέρεται να εντόπισε το συγκεκριμένο νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή Facebook για Android, προχώρησε στην λήψη του σχετικού βίντεο και προχώρησε στην ανάρτησή του.

Μετά την αποκάλυψη το Facebook επιβεβαίωσε ότι όσα δημοσίευσε το TechCrunch είναι αληθή και αποτελούν μία πρώιμη διαδικασία δοκιμών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν τελικά το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα διατεθεί και επίσημα.

Αναλυτές θεωρούν ότι επιθυμία της ηγετικής ομάδας του Facebook είναι να κάνει τους χρήστες της υπηρεσίας να παρακολουθούν περισσότερα Stories. Ειδικά ο CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg, είχε παραδεχθεί δημόσια πέρυσι ότι η συγκεκριμένη λειτουργία του Facebook δεν αναπτύσσεται όσο γρήγορα θα ήθελαν. Τα Stories ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στο Snapchat με αποτέλεσμα ουσιαστικά να γίνει η επιτυχημένη υιοθέτησή τους και από το Instagram.

Το Facebook κερδίζει σημαντικά έσοδα από τις διαφημίσεις των Instagram Stories και θα πρέπει να θεωρείται λογικό να θέλουν να δώσουν την ίδια ώθηση και στην κορυφαία πλατφόρμα της εταιρείας.

Λογότυπο pestaola.gr
Πηγή: pestaola.gr
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 17)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.