Το Excel ως αντίβαρο στην Τεχνητή Νοημοσύνη!

Κάθε μέρα σχεδόν, όλο και περισσότερο βασιζόμαστε στην τεχνητή νοημοσύνη για να κάνουμε τις ζωές μας πιο εύκολες. Αναζητήσεις Google, Facebook feed, ακόμα και πρόβλεψη της επόμενης λέξης που θα πληκτρολογήσουμε.

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε το Excel και ίσως αυτό μας δώσει λύση στην αυξανόμενη εξάρτηση μας από την τεχνητή νοημοσύνη. Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η καθημερινή εργασία μέσω μηχανών, η Microsoft έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι θα βελτιώσει τη ζωή μας, δίχως να περικόψει θέσεις εργασίας. Η εταιρεία προσθέτει ένα πλήθος εργαλείων μηχανικής εκμάθησης στο λογισμικό υπολογιστικών φύλλων του Excel.

Το Excel ως αντίβαρο στην Τεχνητή Νοημοσύνη!

© Sofokleousin.gr Το Excel ως αντίβαρο στην Τεχνητή Νοημοσύνη!

Οι χρήστες υπολογιστικών φύλλων θα μπορούν να εισάγουν μοντέλα μηχανικής μάθησης για την ανάλυση δεδομένων στο Excel και το πρόγραμμα θα αναγνωρίζει αυτόματα στοιχεία όπως ονόματα εταιρειών, τοποθεσίες και θα προσθέτει δεδομένα. Τα μοντέλα θα μπορούσαν να προβλέψουν μελλοντικούς αριθμούς πωλήσεων, διαφορετικών σεναρίων κάθε φορά ή άπλα να σταθεί σε οποιοδήποτε αριθμό εργαλείων ανάλυσης λογισμικού, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το Excel θα προσπαθήσει να κατανοήσει τις συνδέσεις μεταξύ των δεδομένων σας καθώς εισέρχεστε, όπως και αν οι λέξεις αντιπροσωπεύουν εταιρείες ή ανθρώπους και όχι απλώς να καθορίσετε αν πρόκειται για αριθμούς ή κείμενο.

“Το Excel ήταν πάντα καλό με τους αριθμούς και μπορείτε να εισάγετε κείμενο χρησιμοποιώντας, τη μορφοποίηση υπό όρους και πολλά παρόμοια”,

δήλωσε στο TechCrunch ο Jared Spataro, γενικός διευθυντής του Microsoft Office.

“Παραθέτουμε την ιδέα ότι το Excel μπορεί τώρα να αναγνωρίσει τύπους δεδομένων, πολύ πιο ισχυρούς από τους παραπάνω”.

Το Excel θα προσπαθήσει επίσης να εισάγει δεδομένα και να τα οπτικοποιήσει αυτόματα, κάτι που τα φύλλα του Google κάνουν ήδη. Για όσους μπορούν να κωδικοποιήσουν, το Excel θα δέχεται επίσης Javascript και API calls από υπηρεσίες τρίτων. Όλα αυτά είναι αναμφισβήτητα βαρετά, αλλά δημιουργούν ένα νέο, πιο εύχρηστο και απίστευτα λειτουργικό Excel, ένα ακόμα ισχυρό εργαλείο για την οργάνωση και την ανάλυση δεδομένων.

 

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 14)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.