Τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ψηφιακούς κόσμους από απλά σκίτσα

Τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ψηφιακούς κόσμους από απλά σκίτσα
© naftemporiki.gr Τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ψηφιακούς κόσμους από απλά σκίτσα

Η δημιουργία ενός εικονικού ψηφιακού περιβάλλοντος είναι μια διαδικασία που κανονικά απαιτεί χρόνο, όπως γνωρίζουν ειδικά όσοι ασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Η κάθε λεπτομέρεια απαιτεί ειδική επεξεργασία και ισχυρά “τσιπ” γραφικών, που επεξεργάζονται 3D σχήματα, φωτισμό, textures κ.λπ.

Παιχνίδια με γραφικά αιχμής απαιτούν «στρατούς» από developers που δουλεύουν για χρόνια. Ωστόσο, αυτό πλέον ίσως να μην χρειάζεται, χάρη σε έναν ισχυρό νέο αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να παράγει φωτορεαλιστικές λεπτομέρειες μιας σκηνής επί τόπου. 

 Όπως αναφέρει το “ΜΙΤ News”, το λογισμικό αυτό, που δημιουργήθηκε από την “Nvidia”, δεν θα διευκολύνει απλά τη ζωή των “software developers”, μα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη δημιουργία εικονικών περιβαλλόντων για εικονική πραγματικότητα, ή για εκπαίδευση αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ. 

 «Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα σκίτσα που δεν έχουν ειδωθεί ποτέ και να κάνουμε render αυτά»,

είπε ο Μπράιαν Καταντζάρο, αντιπρόεδρος εφαρμοσμένου “deep learning” στην “Nvidia”.

«Βασικά διδάσκουμε το μοντέλο πώς να ζωγραφίζει με βάση πραγματικό βίντεο»,

ανέφερε. 

 Οι ερευνητές της “Nvidia” χρησιμοποίησαν μια στάνταρ προσέγγιση “machine learning” για την ταυτοποίηση διαφορετικών αντικειμένων σε μια σκηνή βίντεο: Αυτοκίνητα, δέντρα, κτήρια κ.ο.κ. Μετά χρησιμοποίησαν κάτι που είναι γνωστό ως “GAN (generative adversarial network)” για να «εκπαιδεύσουν» έναν υπολογιστή να συμπληρώνει ρεαλιστικές 3D εικόνες. Από εκεί και πέρα, το σύστημα μπορεί να λάβει το περίγραμμα μιας σκηνής, που θα δείχνει πού βρίσκονται διαφορετικά αντικείμενα, και να συμπληρώνει τις λεπτομέρειες. 

 Σύμφωνα με τον Καταντζάρο, η τεχνική αυτή θα μπορούσε να διευκολύνει τα πράγματα στον χώρο του game design: Πέρα από το “rendering” ολόκληρων σκηνών, αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εισαγωγή πραγματικών προσώπων σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέσω τροφοδοσίας του συστήματος με ολιγόλεπτα βίντεό τους από τον πραγματικό κόσμο. Επίσης, ο ίδιος υπογραμμίζει τα πλεονεκτήματα που θα σήμαινε για την εικονική πραγματικότητα (δημιουργία ρεαλιστικών περιβαλλόνων), ή την παροχή συνθετικών εκπαιδευτικών δεδομένων για αυτόνομα οχήματα ή ρομπότ. 

Πηγή: naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 26)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.