Πώς θα αξιοποιήσεις το παλιό σου smartphone

© Παρέχεται από: Attica Publications

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγορές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο είναι αρκετές μειωμένες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με το ποσοστό αυτής να αγγίζει το 3,2%. Ούτε το λανσάρισμα του iPhone 11 δεν βοήθησε ουσιαστικά προς την αντίθετη κατεύθυνση, με τους καταναλωτές να παρατείνουν όλο και περισσότερο τη διάρκεια χρήσης του παλιού τους κινητού τηλεφώνου. Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς καταλαμβάνουν τα mid-range smartphones, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από €350-500. 

Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικά παλιές συσκευές που είναι ακόμη λειτουργικές, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να κριθούν επαρκείς ακόμη και στην ολοένα και περισσότερο μεταβαλλόμενη σύγχρονη εποχή, με περισσότερους από έναν τρόπους. Όπως οι παρακάτω.

Οι “Wi-Fi κάμερες ασφαλείας” κερδίζουν έδαφος, ενώ είναι και εξαιρετικά ευπροσάρμοστες. Μπορούν να αντικατασταθούν από ένα smartphone, το οποίο μέσω app μπορεί να συνδεθεί με κάποια άλλη συσκευή. Αρκεί να θυμάσαι πως θα πρέπει να είναι πάντοτε συνδεδεμένο με την πρίζα, καθώς ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χρησιμοποιημένα κινητά είναι η προβληματική μπαταρία. 

© Παρέχεται από: Attica Publications ΠΑΛΙΟ SMARTPHONE 1

Μία άλλη παρεμφερής χρήση είναι εκείνη της “car video camera”, που γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη δημοφιλία σε αγορές όπως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Έχοντας ενεργοποιημένη την κάμερα του κινητού, μαζί με κάποιο πρόγραμμα όπως το “Autoboy Dash Cam” ή το “Autoguard Dash Cam”, ο χρήστης έχει μία σημαντική βοήθεια στην αποφυγή δυσχερειών κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Έχει δηλαδή στη διάθεσή του ένα αρκετά πιο updated GPS. 

Ένα smartphone μπορεί επίσης να παίξει το ρόλο του “ενισχυτή σήματος για το Wi-Fi”. Αρκεί ένα app όπως το “Netshare”.

Η πιο προφανής και επικερδής λύση είναι φυσικά να πουλήσεις το παλιό σου τηλέφωνο, παρότι σχεδόν κανένας δεν επιθυμεί να περνά χρόνο χαζεύοντας λίστες στο eBay.

Η πιο γενναία ωστόσο απόφαση είναι να δωρίσεις μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι σε κάποιον φίλο που την έχει ανάγκη και δεν είναι σε θέση να αγοράσει καινούριο τηλέφωνο. Πριν το κάνεις αυτό, μην ξεχάσεις μόνο να επαναφέρεις το smartphone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Πηγή:

Esquire

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 27)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.