Πανίσχυρο νέο τσιπ επεξεργαστή από την ΙΒΜ

Πανίσχυρο νέο τσιπ επεξεργαστή από την ΙΒΜ
© naftemporiki.gr

Η ΙΒΜ ανακοίνωσε την Δευτέρα ένα νέο τσιπ επεξεργαστή για “data centers”, το οποίο, όπως λέει, θα είναι σε θέση να σηκώνει τρεις φορές τον φόρτο εργασίας του προκατόχου του.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία ανέφερε ότι το “Power10” θα κατασκευάζεται από την Samsung και προορίζεται για χρήση από επιχειρήσεις σε “data centers”. Θα χρησιμοποιεί την διαδικασία κατασκευής 7 νανομέτρων της Samsung, που είναι παρόμοια με την τεχνολογία την οποία χρησιμοποιεί η AMD (Advanced Micro Devices) για την παραγωγή των τσιπ της από την Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Τόσο η ΙΒΜ όσο και η AMD χρησιμοποιούν «εξωτερικά» εργοστάσια για να ανταγωνιστούν την Intel, η οποία κυριαρχεί στον χώρο των τσιπ κεντρικών επεξεργαστών για “data centers” και είναι ένας από τους λίγους «παίκτες» του χώρου που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα δικά τους τσιπ.

Η Intel πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η επόμενη γενιά κατασκευαστικής τεχνολογίας της αντιμετωπίζει καθυστερήσεις· κάτι που εκτιμάται πως μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους ανταγωνιστές της να αποκτήσουν μερίδιο της αγοράς.

Η ΙΒΜ έχει εστιάσει στα συστήματα υπολογιστών υψηλών επιδόσεων, με τρεις από τους κορυφαίους δέκα υπερυπολογιστές του κόσμου να χρησιμοποιούν τσιπ της.

Η εταιρεία ανέφερε την Δευτέρα πως το “Power10” σχεδιάστηκε για να είναι ταχύτερο σε εργασίες που έχουν να κάνουν με τεχνητή νοημοσύνη σε σχέση με τον προκάτοχό του, πιάνοντας ταχύτητες μέχρι και εικοσαπλάσιες σε τέτοιου είδους εργασίες σε σχέση με την προηγούμενη γενιά τσιπ.

Πηγή:

naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 20)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.