Όλα τα Chromebooks θα μπορούν να υποστηρίζουν και Linux

© naftemporiki.gr Όλα τα Chromebooks θα μπορούν να υποστηρίζουν και Linux

H Google ανακοίνωσε, στο πλαίσιο του I/O ότι θα είναι εφικτό και πολύ πιο εύκολο να τρέξει κανείς κάποια διανομή “Linux” στο “Chrome OS”. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Google, αυτό θα ισχύει τόσο για τους υπολογιστές που είναι βασισμένοι σε επεξεργαστή “Intel” όσο και στα μηχανήματα με επεξεργαστή “ARM”. 

Πολλές πηγές συμφωνούν ως προς το ότι δεν αποτελεί έκπληξη η εν λόγω ανακοίνωση από πλευράς Google, μιας και το ίδιο το λειτουργικό σύστημα “Chrome OS”, ξεκίνησε ως μία εκδοχή του “Ubuntu Linux”, ενώ μετεξελίχθηκε ως η έκδοση πάνω στην οποία δημιούργησε την τελική μορφή του “Chrome OS” που χρησιμοποιείται σήμερα.

Όπως μας ενημερώνει το ZDNet, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης που θέλει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του “Linux” στο “Chromebook” του, είναι να ανοίξει το εργαλείο διαχείρισης εφαρμογών του “Chrome OS”, να πατήσει το πλήκτρο “Search/Launcher” και στο σημείο εκείνο να πληκτρολογήσει τη λέξη “Terminal”. Αυτή η εντολή ενεργοποιεί το “Terminal Virtual Machine”, το οποίο εκκινεί τη διανομή “Debian 9.0 Stretch”. Υπάρχει η δυνατότητα να τρέξει κανείς με την πληκτρολόγηση μιας σειράς απλών εντολών το “Ubuntu”, αλλά και “Fedora Linux” στο “Chromebook” που χρησιμοποιεί. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Linux” στο “Chromebook” δεν τρέχει ως μία διάταξη επιλογής μεταξύ των δύο λειτουργικών συστημάτων, αλλά ως μία επιλογή που επιτρέπει στα δύο λειτουργικά συστήματα να τρέχουν ταυτόχρονα στον ίδιο υπολογιστή. Αυτό επιτρέπει μια σειρά από ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως είναι για παράδειγμα να επιλέγει κανείς ένα αρχείο από το ένα λειτουργικό και να το ανοίγει με μια εφαρμογή του άλλου συστήματος. 

Στην τελευταία έκδοση του “Chrome OS θα μπορεί κανείς να τρέχει σε ένα “Chromebook” όχι μόνο διανομές του “Linux”, αλλά και “Android” εφαρμογές, στοιχείο που αναμένεται να βρουν εξαιρετικά χρήσιμο οι προγραμματιστές που θέλουν να αναπτύξουν εφαρμογές και για τα τρία διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. 

naftemporiki.gr
Πηγή: naftemporiki.gr
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 26)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.