Ο Windows Defender μετονομάζεται σε Microsoft Defender και έρχεται στα Mac

© naftemporiki.gr Ο Windows Defender μετονομάζεται σε Microsoft Defender και έρχεται στα Mac

 Η Microsoft φέρνει το λογισμικό προστασίας Windows Defender στο λειτουργικό σύστημα macOS, αφού είχε προηγηθεί η μάλλον αναγκαστική μετονομασία του. Πιο συγκεκριμένα, το antivirus της Microsoft έγινε διαθέσιμο και για το λειτουργικό σύστημα macOS της Apple αφού μετονομάστηκε από Windows Defender Advanced Threat Protection σε Microsoft Defender Advanced Threat Protection.

«Για εμάς, όλα σχετίζονται με τις εμπειρίες που ακολουθούν ένα άτομο ενώ πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε ώστε το κοινό να καταστεί πιο παραγωγικό»,

ανέφερε σε δήλωσή του ο Jared Spataro, αντιπρόεδρος της Microsoft με αρμοδιότητα στο Office και στο Windows.

«Η κίνησή μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως κάναμε παλαιότερα και με το Office που από μία αποκλειστικά Windows εφαρμογή απευθύνεται πλέον σε ένα ευρύτερο κοινό»,

συμπλήρωσε το στέλεχος της Microsoft.

Μάλιστα, ο Spataro διευκρίνισε ότι η «είδηση» δεν είναι ότι η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη για τα συστήματα Mac αλλά ότι η Microsoft επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που εξυπηρετεί τους χρήστες της σουίτας γραφείου Microsoft 365, που πλέον αποκτούν και την παράμετρο της προστασίας ακόμη και αν δουλεύουν σε ένα λειτουργικό σύστημα εναλλακτικό των Windows.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Microsoft Defender αποτελεί μέρος της σουίτας Microsoft 365, αλλά υπάρχει σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν μία μίξη συστημάτων Windows και Mac.

Πλέον και αυτό το κοινό χρηστών θα μπορεί να έχει κοινή λύση προστασίας (αν δεν χρησιμοποιούν κάποια άλλη λύση βέβαια) ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Επιπλέον, μία λύση προστασίας που καλύπτει εναλλακτικά συστήματα σημαίνει και μείωση της πολυπλοκότητας για τα IT τμήματα των επιχειρήσεων.

«Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ μεγαλύτερη πρόοδο από όση θεωρεί το κοινό ότι έχουμε κάνει»,

σημείωσε ο Spataro θέλοντας με τον τρόπο αυτό να τονίσει ότι με την συγκεκριμένη κίνηση η Microsoft αρχίζει να διαμορφώνει έναν πιο έντονο χαρακτήρα «εταιρείας ασφάλειας» σε σχέση με το παρελθόν.

«Το σύνολο των αλλαγών που πραγματοποιούμε καθοδηγείται από την ίδια την αγορά»,

ανέφερε ο Spataro θέλοντας να τονίσει ότι η κίνηση ήταν ουσιαστικά απαίτηση του καταναλωτικού κοινού.

naftemporiki.gr
Πηγή: naftemporiki.gr
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 35)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.