Η Microsoft φέρνει λειτουργία Visual Search σε Bing, Edge και Launcher

© Παρέχεται από: pestaola.gr

Η Microsoft εισάγει ένα νέο τρόπο αναζήτησης ανακοινώνοντας τη λειτουργία Visual Search για τη μηχανή αναζήτησης Bing, τον Microsoft Launcher και την εφαρμογή περιήγησης Microsoft Edge.

Με το Visual Search ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει μία φωτογραφία και στη συνέχεια να την χρησιμοποιεί για αναζητήσεις στο Internet. Η μηχανή αναζήτησης Bing θα μπορεί να εντοπίζει τοποθεσίες ενώ θα εμφανίζει πρόσθετες πληροφορίες για πράγματα που μπορεί να σχετίζονται με το αντικείμενο που απεικονίζεται στην φωτογραφία αναζήτησης.

Επιπλέον, το Visual Search θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές αγορές. Για παράδειγμα, λαμβάνεις φωτογραφία ενός προϊόντος που θέλεις να αγοράσεις και στη συνέχεια κάνεις αναζήτηση για να εντοπίσεις παρόμοια προϊόντα.

Σε πρώτη φάση η λειτουργία Visual Search θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την μηχανή αναζήτησης Bing σε iOS και Android, στον Microsoft Launcher για Android και για τον Microsoft Edge για Android. Σε δεύτερο χρόνο θα υπάρχει διαθεσιμότητα για τον Microsoft Edge για iOS και για την web έκδοση του Bing.

Προφανέστατα η λειτουργία Visual Search έχει ομοιότητες με τη λειτουργία Lens της Google, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογίες computer vision και αναγνώρισης αντικειμένων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέσω ενός blog post ο Vince Leung, επικεφαλής του τμήματος Bing Images της Microsoft,

«ορισμένες φορές είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψεις αυτό που θες να αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας λέξεις».

 

Πηγή: www.pestaola.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 27)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.