Η Apple αφαίρεσε άπειρα Apps από το App Store μέσα σε μια μέρα!

Η Apple αφαίρεσε άπειρα Apps από το App Store μέσα σε μια μέρα!
Παρέχεται από: SecNews

Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα μια σημαντική διαδικασία καθαρισμού στο “App Store” για να αφαιρέσει τους κλώνους και τις εφαρμογές “spam” και μοιάζει η εταιρεία να το τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς και στην Κίνα.

Μια αναφορά από την κινεζική ιστοσελίδα “People.cn” αποκαλύπτει ότι η Apple έχει αφαιρέσει τουλάχιστον 58.000 εφαρμογές από το Κινεζικό “App Store” σε μόλις δύο εβδομάδες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό απομάκρυνσης επιτεύχθηκε στις 15 Ιουνίου, όταν η “Cupertino” αφαίρεσε το βύσμα  σε όχι λιγότερες από 22.000 εφαρμογές, ποσοστό που είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος που αφαιρεί η εταιρεία από το “App Store” για παραβίαση των οδηγιών του.

Δεν είναι διαθέσιμες οι ιδιαιτερότητες, αλλά η Apple έχει ήδη επικριθεί για μερικές από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις της σχετικά με τις κινεζικές επιχειρήσεις, με ορισμένους ισχυρισμούς ότι ο κατασκευαστής του “iPhone” αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τις τοπικές εταιρείες των οποίων οι υπηρεσίες εκτοξεύονται από την άποψη της υιοθέτησης τους.

Η Apple, ωστόσο, έχει ήδη αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές από το παγκόσμιο “App Store” ως μέρος μιας μεγάλης διαδικασίας καθαρισμού που περιλαμβάνει την παρεμπόδιση εφαρμογών όπως “spam” και κλώνους.

Μόνο στην Κίνα το 33,5% των αφαιρεθέντων εφαρμογών λέγεται ότι είναι παιχνίδια, καθώς η Apple αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που αυξήθηκε ουσιαστικά μετά από το “Flappy Bird saga”.

Ένας αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών που δημοσιεύονται στο “App Store” δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους κλώνους του διάσημου παιχνιδιού “Flappy Bird” και η Apple θέλει να τα αφαιρέσει, καθώς πιστεύει ότι τα “copycats” μπορούν να επηρεάσουν τα έσοδα των αρχικών προγραμματιστών.

Ταυτόχρονα, η Apple προχωρά επίσης σε εφαρμογές που δημιουργούνται με πρότυπα ή με υπηρεσίες “online”, οι οποίες ουσιαστικά οδηγούν σε περισσότερους κλώνους ή εφαρμογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός αντικειμένων επηρεάζεται από τη διαδικασία καθαρισμού.

Η επιθετική αφαίρεση των εφαρμογών της Apple συνεχίζεται αυτές τις μέρες, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρειες, αν και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να εκδηλωθούν σύντομα καθώς ο αριθμός των εφαρμογών που σκοτεινιάζουν θα αυξηθεί.

Πηγή: https://secnews.gr/


(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 25)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.