Ευρυζωνική σύνδεση μέσω…βρεγμένου σπάγκου!

Ευρυζωνική σύνδεση μέσω...βρεγμένου σπάγκου©naftemporiki.gr Ευρυζωνική σύνδεση μέσω…βρεγμένου σπάγκου

Μηχανικός σε έναν μικρό, βρετανικό πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου κατάφερε να κάνει μια ευρυζωνική σύνδεση να δουλέψει χρησιμοποιώντας δύο μέτρα… βρεγμένου σπάγκου.

Ο μηχανικός τής Andrews and Arnold που πραγματοποίησε το πείραμα το έκανε στην ουσία για πλάκα. Η σύνδεση αυτή έπιασε ταχύτητες ύψους 3,5 Mbps, ωστόσο σκοπός ήταν απλά να διαπιστωθεί αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει κάποια διαφαινόμενη πρακτική χρησιμότητα.

 «Για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν διασκεδαστικό, κάτι που ένας από τους τεχνικούς μας αποφάσισε να δοκιμάσει’ έχουμε εξοπλισμό που μπορούσαμε να δοκιμάσουμε στο γραφείο, και γιατί όχι;»,

είπε στο BBC ο Άντριαν Κέναρντ, διευθυντής της εταιρείας.

«Δεν υπάρχει κάποια δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης που να γνωρίζουμε»,

σημείωσε’ προσθέτοντας ωστόσο πως αυτό δείχνει πόσο προσαρμοστικό είναι το ADSL.

«Αυτό μπορεί να είναι σημαντικό όταν έχουμε να κάνουμε με προβληματικές γραμμές, με κάποια κακά ή ακόμα και αποσυνδεδεμένα σημεία να παρέχουν ακόμα ένα επίπεδο υπηρεσιών broadband». 

Ο σπάγκος που χρησιμοποιήθηκε στο πείραμα είχε τοποθετηθεί πρώτα σε αλμυρό νερό, το οποίο επελέγη επειδή το αλάτι είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 5)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

2 thoughts on “Ευρυζωνική σύνδεση μέσω…βρεγμένου σπάγκου!”

    1. Εὐχαριστοῦμε γιὰ τὸ θετικὸ σχόλιο! Ἡ προσήλωση στὴν ποιότητα τῆς ἐνημέρωσης τῶν ἀναγνωστῶν-ἀκολούθων τοῦ ἱστότοπου μας βασικὸς στόχος μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.