Το ρομπότ που θα κάνει τις αγορές σας, όπως στις ταινίες

© Capital.gr

Η Telexistence είναι μια startup με έδρα το Τόκιο που, όταν έμαθα για αυτήν, με έκανε να προβληματιστώ για το μέλλον του λιανικού εμπορίου. Η Telexistence, λοιπόν, παρουσίασε το πρώτο μαζικής παραγωγής ρομπότ Model H. Η λειτουργία του είναι απλή: το ρομπότ είναι αδρανές, αλλά όταν ο χρήστης ενεργοποιήσει τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας, το Model H μετακινείται. Μπορεί το κιτ με τα απαραίτητα αξεσουάρ να είναι, σε αυτό το στάδιο, ογκώδες, ελπίζω όμως ότι στο μέλλον θα γίνει πιο φορητό. Με κάποιον τρόπο, αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Telexistence Model H είναι μια ιδέα που προβλέπει τη χρήση ενός απομακρυσμένου ρομπότ σαν επέκταση του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα σχέδιο που υπάρχει από το 1980, όμως τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα σύστημα ελέγχου, όπου ο χρήστης λαμβάνει πληροφορίες από το ρομπότ και το ρομπότ, με τη σειρά του, εκτελεί τις εντολές του ανθρώπου. Μπορεί το Model H να μας βοηθά να επισκεπτόμαστε μακρινά μέρη, αλλά οι σκέψεις για “επέκταση του εαυτού μας” θα φανούν πολύ ελκυστικές σε επιχειρήσεις όλου του κόσμου.

Το εν λόγω σύστημα φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Ενσωματώνει τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, αλλά δεν προορίζεται για χρήση εκτός σπιτιού ή στο γραφείο. Το ρομπότ, ακόμη, θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία, και γι΄αυτό πιστεύω ότι η χρήση του δεν είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, το σύστημα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στους… τεμπέληδες αλλά και σε όσους καταπιάνονται με τις onine αγορές. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι με τη χρήση του Model H θα περιορίζονται οι επιστροφές προϊόντων, αφού το σύστημα θα γνωρίζει τι ταιριάζει και τι όχι στον χρήστη.

Ίσως το Telexistence Model H να είναι η εύκολη λύση τεχνολογίας που αναζητούν καταναλωτές και επιχειρήσεις διεθνώς.

 

Πηγή:  www.capital.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 19)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.