Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις υπολογιστή

© Παρέχεται από: Esquire

Δεν υπάρχει καμία μαγική φόρμουλα δυστυχώς. Αν ακούσεις κάποιον να λέει ότι γνωρίζει τον σωστό αριθμό για το πότε ακριβώς πρέπει να αλλάξεις το laptop ή τον υπολογιστή σου, τότε καλό είναι να κρατάς μικρό καλάθι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, εταιρεία από εταιρεία διαφέρει ενώ πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι σε αυτό το πολύτιμο εργαλείο· αν, δηλαδή, φροντίζεις ή όχι να το συντηρείς σωστά.

Πώς, λοιπόν, θα καταλάβεις ότι ήρθε εκείνη η στιγμή που πρέπει να αποχαιρετήσεις το PC που σου κράτησε συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια; Το μεγαλύτερο και καλύτερο τεστ συνοψίζεται σε μία μόλις ερώτηση: Τα προβλήματα που παρουσιάζει επισκευάζονται ή όχι;

Αρκετοί υπολογιστές λειτουργούν σχεδόν σαν καινούργιοι μετά από ένα format ή αυξάνοντας την μνήμη RAM που διαθέτουν. Αν, όμως, τώρα το laptop ή το desktop σου έχει γίνει τρομερά αργό, δεν υποστηρίζει πια σύγχρονες εφαρμογές και νέα λειτουργικά συστήματα, ή ακόμα χειρότερα έχει κάποια σοβαρή βλάβη (σπασμένη οθόνη, motherboard που καταστράφηκε) που η επισκευή της κοστίζει δυσανάλογα πολύ σε σχέση με αυτά που θα προσφέρει, τότε, ναι, ήρθε εκείνη η ώρα να αλλάξεις υπολογιστή. Μάλιστα, κάποιες φορές, ακόμα και εξειδικευμένοι τεχνικοί δεν μπορούν να επισκευάσουν τις βλάβες. Το PC έχει “καεί” ολοσχερώς.

Laurence Dutton / Getty Images

© Παρέχεται από: Esquire Laurence Dutton / Getty Images

Αν έπρεπε απαραίτητα να δώσουμε μία μέση τιμή για το κάθε πότε είναι ιδανικό να αλλάζει κανείς υπολογιστή θα λέγαμε ότι, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν γίνει, αυτός ο χρόνος ορίζεται συνήθως στα πέντε έτη. Φυσικά, όπως αναφέραμε και πιο πριν, σε αυτό παίζει ρόλο η κατασκευάστρια εταιρεία, η σωστή συντήρηση (αν δεν έχεις καθαρίσει ποτέ εσωτερικά από την σκόνη τον υπολογιστή σου, τότε θα τον χαιρετίσεις πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύεις) αλλά και η τύχη, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα καταστροφικά ατυχήματα.

Μάλιστα, καλό είναι να ελέγχεις την εγγύηση που έχει το υλικό σου, καθώς πολύ συχνά οι εταιρείες είναι υπεύθυνες για τις επισκευές μετά ακόμη και από τρία ή τέσσερα χρόνια, μία συνθήκη με άλλα λόγια που μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Τέλος, όλα είναι σχέση τιμής-απόδοσης: Πριν αποφασίσεις να αλλάξεις υπολογιστή, κάνει μία προσεκτική έρευνα αγοράς αλλά και του κόστους επισκευής ή αναβάθμισης. Ίσως έχεις στα χέρια σου ένα desktop που με μικρές προσθήκες θα λειτουργεί σαν καινούργιο.

 

Esquire

Πηγή: Esquire

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 12)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.