Γλώσσα προγραμματισμού για κβαντικούς υπολογιστές από τη Microsoft

© Παρέχεται από: pestaola.gr

H Microsoft ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μία γλώσσα προγραμματισμού για τους κβαντικούς υπολογιστές του μέλλοντος.

Ο σκοπός της Microsoft είναι να μπορέσουν να παρουσιαστούν υπολογιστές που να μπορούν να εκτελούν μια σειρά από πολύπλοκες εργασίες σε ελάχιστο δυνατό χρόνο, χωρίς να βασίζονται στο 0 και το 1 του τυπικού δυαδικού κώδικα, αλλά στα qubits, τα οποία έχουν άλλη λογική και μπορούν να λάβουν τόσο την τιμή 0 όσο και την τιμή 1 ταυτόχρονα και εκτελούν έτσι πολύ πιο γρήγορα τις υπολογιστικές τους εργασίες στη μονάδα του χρόνου.

Η Microsoft σημειώνει ότι η γλώσσα προγραμματισμού που αναπτύσσει δεν έχει αποκτήσει ακόμα το όνομά της, αλλά βρίσκεται ενσωματωμένη σε μεγάλο βαθμό στο περιβάλλον Visual Studio. H γλώσσα αυτή μπορεί να εκτελέσει όλες τις εργασίες που θα έκανε κανείς με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, με τη διαφορά ότι θα μπορεί να επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που θα μπορούσαν να τρέχουν σε έναν κβαντικό υπολογιστή.

Οι κβαντικοί υπολογιστές, οι οποίοι ανταποκρίνονται στους νόμους της κβαντικής Φυσικής είναι ικανοί να υποστηρίζουν την εκτέλεση πολλών και πολύπλοκων εργασιών, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση πολύ απαιτητικών εργασιών, όπως είναι η μελέτη μίας ασθένειας ή η εξέταση των δεδομένων της κλιματικής αλλαγής.

 

Πηγή: www.pestaola.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 11)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.