«Έξυπνη» διάβαση πεζών: Αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για τους πεζούς και αντιδρά ανάλογα

«Έξυπνη» διάβαση πεζών: Αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για τους πεζούς και αντιδρά ανάλογα

© naftemporiki.gr «Έξυπνη» διάβαση πεζών: Αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο για τους πεζούς και αντιδρά ανάλογα

Τα αποκαλυπτήρια της «διάβασης πεζών του μέλλοντος», η οποία είναι ικανή να προσαρμόζεται και να αντιδρά γρήγορα σε μεγάλους αριθμούς πεζών και σε επικίνδυνες καταστάσεις έγιναν στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρει το BBC, το συγκεκριμένο πρωτότυπο χρησιμοποιεί ενσωματωμένες LED στην επιφάνεια ενός δρόμου για να προβαίνει γρήγορα σε αλλαγές των ενδείξεων στον δρόμο – πχ σε περιπτώσεις που ένα παιδί τρέχει στον δρόμο, ή που εμφανίζεται ξαφνικά ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων, πχ για να παρακολουθήσουν κάποιου είδους εκδήλωση.

Η τεχνολογία αυτή εμφανίζει πιο πλατιές λωρίδες για να εξυπηρετεί μεγάλες ομάδες ατόμων, ενώ επίσης μπορεί να ενημερώνει για έκτακτα περιστατικά που χρήζουν προσοχής – πχ με κόκκινο φως σε περίπτωση που ένα παιδί το οποίο παίζει ορμήξει στον δρόμο. Σημειώνεται πως το εγχείρημα αυτό στηρίζει μια ασφαλιστική εταιρεία, η Direct Line, η οποία θεωρεί πως με αυτόν τον τρόπο οι δρόμοι θα γίνονταν πολύ πιο ασφαλείς από ό,τι είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει ο Independent, δημιουργός του Starling (Stigmergic Adaptive Responsive LearnING) Crossing είναι η Umbrellium.To όλο σύστημα (που εξυπηρετεί επίσης τον σκοπό της ενημέρωσης αφηρημένων πεζών που περπατούν κοιτώντας το smartphone τους) συνοδεύεται από κάμερες, οι οποίες ελέγχονται από σύστημα υπολογιστή, που μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς, δικυκλιστές και οχήματα, υπολογίζοντας τις ταχύτητες και κατευθύνσεις τους. Η εταιρεία επίσης διαβεβαιώνει ότι η επιφάνεια της διάβασης παραμένει λειτουργική και υπό «δύσκολες» συνθήκες (δεν γλιστράει υπό συνθήκες βροχής και οι LED είναι αρκετά φωτεινές για να είναι ορατές ημέρα και νύχτα).

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 11)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.