Από σήμερα ξεκινά η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10

© Παρέχεται από: pestaola.gr

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι από σήμερα, 30 Απριλίου, ξεκινά η διάθεση της Windows 10 April 2018 Update, της πλέον πρόσφατης αναβάθμισης του τελευταίου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το blogpost της εταιρείας η αναβάθμιση θα είναι καταρχήν διαθέσιμη στους χρήστες από σήμερα ενώ ευρύτερα διαθέσιμη θα γίνει από τις 8 Μαΐου και έπειτα. Η εν λόγω αναβάθμιση ήταν μέχρι πρότινος γνωστή ως Redstone 4 και θα φέρνει στους χρήστες, πέρα από τις κλασσικές διορθώσεις (bug fixes), μία σειρά νέων χαρακτηριστικών όπως η λειτουργία Timeline, βελτιωμένη υποστήριξη φωνητικών εντολών και βελτιώσεις στον web browser Edge.

Η λειτουργία Timeline είναι ουσιαστικά ένα history tool που επιτρέπει στον χρήστη να εντοπίζει υλικό το οποίο διαχειρίστηκε τις τελευταίες 30 ημέρες. Μέσω του Timeline μπορούν να εντοπιστούν thumbnails για ιστοσελίδες, αρχεία εγγράφων ή άλλα αρχεία. Επιπρόσθετα, αν χρησιμοποιείται το Office ή ο Edge σε mobile συσκευή (iOS ή Android) μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Timeline για να συνεχίζεται η εργασία από την φορητή συσκευή στον υπολογιστή.

Άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το Focus Assist το οποίο αναλαμβάνει την απενεργοποίηση των ηχητικών ειδοποιήσεων και άλλων «Παρεμβολών» όταν ο χρήστης εργάζεται στον υπολογιστή. Προφανώς ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την εν λόγω λειτουργία ή να ορίζεται συγκεκριμένος χρόνος λειτουργίας. Μετά την παρέλευση της λειτουργίας του Focus Assist ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει τις ειδοποιήσεις που «έχασε» μέσω σχετικής σάρωσης (email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλήσεις κλπ.).

Αναβαθμίσεις περιλαμβάνονται και στον Edge, με τον χρήστη να μπορεί να διαβάσει εκεί eBooks και αρχεία PDF (Reading View). Επιπλέον, ο Edge θα υποστηρίζει πλέον αυτόματη συμπλήρωση στοιχείων πληρωμής σε web forms ώστε ο χρήστης να κερδίζει χρόνο, ενώ θα είναι εφικτή η σίγαση ή η αναίρεση σίγασης σε tabs που αναπαράγουν ηχητικό περιεχόμενο.

Με το Voice Dictation, το οποίο ενεργοποιείται με την πληκτρολόγηση Win+H μπορεί να εισάγεται κείμενο μέσω φωνητικών εντολών αντί της συμβατικής πληκτρολόγησης. Φυσικά, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα οι ρυθμίσεις φωνής στα Windows 10.

Άλλες βελτιώσεις θα είναι το Near Share για αποστολή αρχείων και διευθύνσεων URL σε κοντινές συσκευές μέσω Bluetooth και Wi-Fi, η διαθεσιμότητα των Progressive Web apps στο Microsoft Store και η αναβάθμιση των ρυθμίσεων στον τομέα του Privacy.

 

Πηγή: www.pestaola.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 32)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.