Έρχεται το eye tracking στο επόμενο Windows 10 Update

Έρχεται το eye tracking στο επόμενο Windows 10 Update

Στο τελευταίο Insider Preview των Windows 10 θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα χειρισμού με το βλέμμα του χρήστη.

Είχαν ήδη κυκλοφορήσει οι πληροφορίες, ότι η Microsoft βρίσκεται σε συνεργασία με την “Tobii” προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζει ένας υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα “Windows 10” τον χειρισμό με το βλέμμα!

Στο “Insider Preview” που έχει γίνει διαθέσιμο στους “developers” και συγκεκριμένα στην έκδοση “Build 16257”, το “Eye Control” θα είναι συμβατό με το “Tobii Eye Tracker 4C”, το εξειδικευμένο “hardware” που επιτρέπει τον χειρισμό με τα μάτια.

Έρχεται το eye tracking στο επόμενο Windows 10 Update

Στα μελλοντικά “Windows 10” θα μπορεί να εμφανίζεται ένα ειδικό “launchpad” πάνω στην οθόνη του υπολογιστή, η οποία θα δέχεται τις εντολές του χρήστη, ανάλογα με την κίνηση των ματιών του —δημιουργώντας ένα “virtual ποντίκι”— το οποίο εκτιμάται, ότι θα δώσει την δυνατότητα χειρισμού υπολογιστών —αλλά και άλλων συσκευών με “Windows 10”, στο μέλλον— από άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα κίνησης.

Η ιδέα για το “Eye Control” στα “Windows 10” προέκυψε από ένα “Hackathon” που είχε πραγματοποιηθεί με την πρωτοβουλία του πρώην παίκτη του “NFL”, Steve Gleason —ο οποίος έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, λόγω του ότι πάσχει από “ALS”, δηλαδή εκφυλιστική νευρολογική διαταραχή, η οποία καθιστά αδύνατη την κίνηση των μυών του ανθρώπου, αφήνοντας σε κίνηση μόνο τα μάτια— ασθένεια από την οποία πάσχει και ο Stephen Hawking.

Πηγή: www.pestaola.gr


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 15)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.