Η νέα λειτουργία στο iPhone που τα αλλάζει όλα· Πώς διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο

Η νέα λειτουργία στο iPhone που τα αλλάζει όλα· Πώς διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο
iphone 15
© Παρέχεται από: Carandmotor

H Google δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός κολοσσός που ανακοινώνει νέες λειτουργίες για χρήση στο αυτοκίνητο, μιας και η Apple παρουσίασε νέες ενημερώσεις στις συσκευές της και το «CarPlay».

Οι εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν διαρκώς νέες ενημερώσεις με επιπλέον λειτουργίες, και πέρα από τις κλασικές που γνωρίζουμε όλοι, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδο στον συγκεκριμένο τομέα.

Η Apple προχώρησε αυτές τις μέρες σε νέες ενημερώσεις για το «CarPlay» και ταυτόχρονα εισήγαγε την λειτουργία «Vehicle Motion Cues» για τα «iPhone» και «iPad».

Ξεκινώντας από την τελευταία, οι «Vehicle Motion Cues» στοχεύουν στην καταπολέμηση της ναυτίας όταν κινείστε με το αυτοκίνητο ή κάποιο άλλο Μέσο. Όπως εξηγεί η Apple, η ναυτία προκαλείται συνήθως από μια «σύγκρουση» των αισθήσεων, μεταξύ αυτού που βλέπει ένα άτομο και αυτού που αισθάνεται. Σε μια τέτοια περίπτωση, η οθόνη που κοιτάτε είναι ακίνητη, ενώ αισθάνεστε το όχημα να κινείται.

Για να μειωθεί αυτό το φαινόμενο, οι «Vehicle Motion Cues» εμφανίζουν κινούμενες κουκίδες στα άκρα της οθόνης για να δείχνουν την φορά που κινείται το όχημα. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός στρίψει αριστερά, οι κουκίδες θα κινηθούν προς τα δεξιά και το ανάποδο. Το ίδιο συμβαίνει και όταν επιταχύνει ή επιβραδύνει το όχημα, με τις κουκίδες να κινούνται προς το πάνω ή το κάτω μέρος της οθόνης αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν δείχνει τόσο χρήσιμη και φαίνεται να αποσπά την προσοχή του χρήστη, μερικοί άνθρωποι μπορεί να το εκτιμήσουν. Η Apple ανέφερε επίσης ότι οι «Vehicle Motion Cues» μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να εμφανίζονται αυτόματα ή μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν μέσω του «Κέντρου Ελέγχου».

Όσον αφορά το «CarPlay», απέκτησε μια ποικιλία νέων λειτουργιών πρόσβασης και χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του «Φωνητικού Ελέγχου». Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον «Πλοηγό» και ορισμένες ακόμα εφαρμογές, μόνον με την φωνή τους.

Επιπλέον, η νέα λειτουργία «Αναγνώρισης Ήχου» στοχεύει να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής, εμφανίζοντας οπτικές ειδοποιήσεις όταν το σύστημα ακούει κόρνες ή σειρήνες από κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης. Τέλος, τα «Color Filters» θα κάνουν την χρήση του «CarPlay» πιο εύκολη στην ανάγνωση και χρήση για τα άτομα που έχουν αχρωματοψία.

Πηγή:

Carandmotor

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 3)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.