Οι άγνωστες λειτουργίες των Google Maps που βοηθούν κάθε οδηγό· Ποια μυστικά δεν θα σου πει κανείς

Οι άγνωστες λειτουργίες των Google Maps που βοηθούν κάθε οδηγό· Ποια μυστικά δεν θα σου πει κανείς
Google Maps
© Παρέχεται από: Carandmotor

Οι Χάρτες της Google κρύβουν κάποιες άγνωστες λειτουργίες που μπορούν να προσφέρουν σημαντική διευκόλυνση σε κάθε οδηγό.

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που έχουν προκαλέσει στον τρόπο που μετακινούμαστε τα Google Maps, δεδομένου ότι μας προσφέρουν την απαιτούμενη καθοδήγηση για να φτάσουμε γρήγορα και άκοπα σε έναν προορισμό δίχως να χαθούμε.

Οι Χάρτες της Google, ωστόσο, είναι πολλά περισσότερα από μια εφαρμογή που δείχνει την διαδρομή την οποία πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης. Αυτοί κρύβουν και άλλες λειτουργίες, οι οποίες —μολονότι είναι άγνωστες στους περισσότερους χρήστες του app— μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Πού έχω παρκάρει το αυτοκίνητό μου;

Πόσες φορές μας έχει συμβεί να έχουμε ξεχάσει πού έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητό μας όταν επιστρέφουμε σε αυτό, ειδικά εφόσον βρισκόμαστε σε μια περιοχή που μας είναι άγνωστη;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έρχεται να λύσει μια λειτουργία των Google Maps που μας επιτρέπει να «μαρκάρουμε» στον χάρτη την τοποθεσία που έχουμε αφήσει το αυτοκίνητό μας σταθμευμένο.

Για να χρησιμοποιήσουμε την συγκεκριμένη λειτουργία θα πρέπει να πατήσουμε την μπλε κουκκίδα που δείχνει την θέση μας στον χάρτη και να επιλέξουμε το σημείο ως «Αποθήκευση τοποθεσίας στάθμευσης». Στην συνέχεια, η θέση στάθμευσης του αυτοκινήτου μας θα συμβολίζεται με το γράμμα «P».

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε λοιπόν επιστρέφοντας στο αυτοκίνητό μας είναι να ανοίξουμε το κινητό και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες.

Σε ποιο πρατήριο θα βρω φθηνή βενζίνη;

Με τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα να συνεχίζουν να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, οι οδηγοί επιμένουν στην αναζήτηση των πρατηρίων που θα τους επιτρέψουν να μειώσουν το κόστος ανεφοδιασμού.

Χείρα βοηθείας σε αυτήν την προσπάθεια τους παρέχουν τα Google Maps. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε την εφαρμογή και να επιλέξουμε τα «Βενζινάδικα», κάτω από την κεντρική μπάρα αναζήτησης. Τότε, θα εμφανιστούν τα πρατήρια που βρίσκονται γύρω μας, αλλά και η τιμή διάθεσης της 95άρας βενζίνης.

Στην συνέχεια, εφόσον πατήσουμε πάνω σε ένα πρατήριο, τότε θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με τις τιμές όλων των καυσίων.

Πώς θα μειώσω την κατανάλωση καυσίμου;

Με την Google να έχει θέσει ως προτεραιότητα την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος κατά τις μετακινήσεις μας, δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να επιλέξει την διαδρομή στην οποία το ΙΧ του θα καταναλώσει το λιγότερο καύσιμο.

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να «ανοίξει» το Google Maps και να επιλέξει τον προορισμό του. Ακολούθως, πρέπει να πατήσει στις τρεις οριζόντιες τελείες στη δεξιά πάνω γωνία της οθόνης και να επιλέξει «Επιλογές Διαδρομής».

Στην συνέχεια πατάει «Διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμου», αλλά και «Τύπος κινητήρα», επιλέγοντας ανάμεσα σε “βενζίνη”, “diesel”, “ηλεκτρικό” και “υβριδικό”. Μετά θα εμφανιστεί στον χάρτη η διαδρομή με την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι προεπιλεγμένη (by default) επιλογή είναι η “βενζίνη”.

Πηγή:

Carandmotor

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 20)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

1 thought on “Οι άγνωστες λειτουργίες των Google Maps που βοηθούν κάθε οδηγό· Ποια μυστικά δεν θα σου πει κανείς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.