Κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 2.0 Developer Beta της Huawei

Κυκλοφόρησε το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS 2.0 Developer Beta της Huawei
© Παρέχεται από: pestaola.gr

Το λειτουργικό σύστημα “HarmonyOS 2.0 Developer Beta” για “smartphones” κυκλοφόρησε επίσημα κατά την εκδήλωση “Huawei Developer Day Beijing 2020”, σημειώνοντας ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του συνολικού οικοσυστήματος “HarmonyOS”.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών “smartphones” που ενδιαφέρονται για την έκδοση “beta 2.0” μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην επίσημη ιστοσελίδα “Huawei Developer”.

Όλες οι δυνατότητες του συστήματος “HarmonyOS”, πλήθος “API” καθώς και ισχυρά εργαλεία, όπως ο βελτιστοποιημένος προσομοιωτής “DevEco Studio”, είναι πλέον διαθέσιμα στο κοινό, διευκολύνοντας την αποτελεσματική ανάπτυξη εφαρμογών “smartphone” συμβατών με “HarmonyOS”. Η Huawei ελπίζει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους συνεργάτες στο οικοσύστημα της και να δώσει στους χρήστες πρόσβαση στο πλήρες φάσμα των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το “Seamless AI Life”, με έξυπνες υπηρεσίες που αλληλεπιδρούν μαζί τους, τους διασκεδάζουν και τους εκπαιδεύουν με νέους και ουσιαστικούς τρόπους, στο σπίτι, στο γυμναστήριο και στο γραφείο, εν κινήσει, στο δρόμο.

Το “HarmonyOS” και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του έχουν σχεδιαστεί βάσει του φουτουριστικού προτύπου “Internet of Everything”. Βοηθώντας στην δημιουργία «υπερ-συσκευών», οι οποίες σχηματίζονται αντλώντας “software” και “hardware” από συσκευές που μέχρι πρότινος ήταν οργανικά ανεξάρτητες, το σύστημα κάνει πραγματικότητα τις υψηλές φιλοδοξίες του “Seamless AI Life”. Το “HarmonyOS” διασφαλίζει ότι όλες οι συσκευές ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις του χρήστη και είναι εξοπλισμένες για να ανταπεξέρχονται σε κάθε πιθανό σενάριο χρήσης.

Ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής αυτής της φιλοσοφίας είναι ο τρόπος με τον οποίο το “HarmonyOS” αξιοποιεί την συνεργασία “smartphone” και “smartwatch” για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών για «έξυπνες» μετακινήσεις. Η μετακίνηση με μισθωμένο όχημα για παράδειγμα γίνεται “hands-free”, με τις σημαντικές πληροφορίες, όπως η τοποθεσία του ταξί στο χάρτη και ο αριθμός πινακίδας κυκλοφορίας να εμφανίζονται στην οθόνη του ρολογιού. Ομοίως, οι διαδικτυακές αγορές θα είναι σύντομα ευκολότερες από ποτέ, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν τα διαθέσιμα προϊόντα στα καλάθια άλλων αγοραστών και να λαμβάνουν αποφάσεις συγκρίνοντας τιμές και εκπτώσεις σε πραγματικό χρόνο· ή ακόμη και να πραγματοποιούν κλήσεις “MeeTime” για κοινή χρήση οθόνης προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες αγορές τους.

Οι υπάρχουσες πολυποίκιλες συσκευές “IoT” λίγα κοινά έχουν μεταξύ τους, καθώς υποδιαιρούνται σε διαφορετικά μοντέλα συσκευών και εξυπηρετούνται από διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Αυτό το γεγονός εμπόδιζε την παραδοσιακή ανάπτυξη εφαρμογών, καθώς κάθε “app”, πριν κυκλοφορήσει, χρειάζεται κατάλληλες προσαρμογές ώστε να είναι συμβατό με όλα τα διαφορετικά μεγέθη οθόνης και συστήματα. Η Huawei καταργεί τον κατακερματισμό των “IoT”, ανοίγοντας όλη την υποδομή και την πλατφόρμα εργαλείων του “HarmonyOS” στους προγραμματιστές.

Πάνω από 15.000 “API” είναι πλέον διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συστήματος και των λύσεων “software” και “hardware”. Με αυτόν τον τρόπο, το “HarmonyOS” στοχεύει να βοηθήσει στην δημιουργία καινοτόμων και ανταγωνιστικών εφαρμογών που είναι συμβατές με όλους τους τύπους συσκευών και προσανατολίζονται σε όλα τα σενάρια χρήσης.

Το “UI” ταιριάζει σε όλα τα μεγέθη οθόνης και διευκολύνει την ανάπτυξη χωρίς προβλήματα με ουσιαστικά βελτιστοποιημένη απόδοση.

Το νέο προηγμένο “DevEco Studio 2.0” παρέχει προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο και εντοπισμό σφαλμάτων, τα οποία βοηθούν επίσης σημαντικά την αποτελεσματικότητα της έκδοσης.

Το “HarmonyOS” φιλοδοξεί να μεταμορφώσει επίσης τον κλάδο των προμηθευτών “hardware”, βοηθώντας τους να μετατρέψουν τα προϊόντα τους σε υπηρεσίες. Καινοτόμο “software” θα διοχετευτεί για να επιφέρει διαφοροποιημένη και ευέλικτη χρήση “hardware”. Πόροι θα συγκεντρωθούν από όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, έτσι ώστε οι συνεργάτες να έχουν περισσότερο κέρδος, πουλώντας υπηρεσίες σε συνεχή βάση, αντί να περιορίζονται στην εφάπαξ πώληση προϊόντων. Δεσμευμένοι από αυτό το πολλά υποσχόμενο νέο μοντέλο, περισσότεροι από 20 προμηθευτές “hardware” έχουν γίνει μέρος του οικοσυστήματος “HarmonyOS”.

Η διασύνδεση πολλαπλών συσκευών έχει επίσης γίνει απρόσκοπτη, ξεκινώντας από τη βάση, έτσι ώστε η σύνδεση να μην επηρεάζεται από διαφορές στο “software” ή το “hardware”. Ο χρήστης μπορεί, για παράδειγμα, να συνδεθεί με μια οικιακή συσκευή ακουμπώντας απλά πάνω της το “smartphone” του και θα δει τις πληροφορίες της συσκευής να εμφανίζονται στην οθόνη του τηλεφώνου. Οι συνδεδεμένες συσκευές θα μπορούν επίσης να ενημερώνουν τον χρήστη τους πώς λειτουργούν, θέτοντας τα θεμέλια για πραγματικά έξυπνα σπίτια στο μέλλον.

Πηγή:

Λογότυπο pestaola.gr


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 14)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.