Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail

Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail
Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail. ©Παρέχεται από: Money Review

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ζητά στο εξής από τους αποστολείς που στέλνουν περισσότερα από 5.000 μηνύματα την ημέρα σε χρήστες του email της, να εισάγουν επιλογή «διαγράφης».

Επιπρόσθετα θα απαιτεί από συγκεκριμένους αποστολείς να πιστοποιούν την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ώστε να αποδεικνύουν αφενός ότι είναι ιδιοκτήτες του ονόματος του «domain» τους και αφετέρου ότι δεν παραποιούν τις διευθύνσεις «IP». Η Google ενδέχεται μάλιστα να μην παραδίδει κανένα μήνυμα των οποίων οι αποστολείς επισημαίνονται συχνά ως «ανεπιθύμητοι» από τους χρήστες.

Οι δράσεις αυτές αναμένονται καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και οι «spammers» χρησιμοποιούν τα email για «phishing» ή για αποστολή «κακόβουλου λογισμικού».

Η Google αναφέρει ότι αξιοποιεί την τεχνολογία «τεχνητής νοημοσύνης» για να σταματήσει πάνω από το 99,9% των «ανεπιθύμητων μηνυμάτων» και αποκλείει 15 δισεκατομμύρια «ανεπιθύμητα μηνύματα» ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα!

«Αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου»,

έγραψε ο διαχειριστής προϊόντων της Google Νιλ Κούμαραν σε μια ανάρτηση στο «blog».

Πριν λίγο καιρό εξάλλου, η Google ανακοίνωσε ότι πλέον η «τεχνητή νοημοσύνη» θα μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες στην σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής «Gmail». Η εταιρεία θα ενσωματώσει την λεγόμενη «δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη» στο «Gmail» για να βοηθήσει στην γρήγορη επέκταση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία «Help Me Write».

«Απλώς πληκτρολογήστε την προτροπή αυτού που θέλετε, πατήστε “Δημιουργία” και θα εμφανιστεί ένα πλήρες προσχέδιο»,

ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Η Google έχει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του «Workspace», από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης, έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές.

Πηγή: kathimerini.gr

Πηγή:

Money Review

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 18)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.