Τα 117 νέα emojis της φετινής χρονιάς

Τα 117 νέα emojis της φετινής χρονιάς
© Παρέχεται από: Esquire

Πιθανότατα γνωρίζεις την πιο χαρακτηριστική ιταλική χειρονομία. Ξέρεις, αυτή με όλα τα δάκτυλα του χεριού ενωμένα σε σχήμα διαμαντιού, που συνήθως πλαισιώνεται με ένα βλέμμα απορίας και ταυτόχρονα αποδοκιμασίας.

Η εν λόγω κίνηση λοιπόν συγκαταλέγεται μεταξύ άλλων στα νέα emojis που κυκλοφόρησαν και που θα τα βλέπεις σύντομα -αν δεν τα βλέπεις ήδη- σε όλες τις συζητήσεις σου στα social media και σε άλλες υπηρεσίες μηνυμάτων.

Ανάμεσα στις καινούριες επιλογές που οι χρήστες έχουν στην διάθεσή τους είναι το πρόσωπο με μουστάκι και μεγάλη μύτη, το δάκρυ στο χαμόγελο, το πρόσωπο με το σκουφάκι του Άη Βασίλη, οι νίντζα και η transgender flag.

H Unicode Consortium, η διεθνής ΜΚΟ από το Mountain View της Καλιφόρνια, που λανσάρει τα emojis, παρουσίασε μόλις πριν λίγες ημέρες τις 117 προσθήκες. Από αυτές, εντελώς νέες είναι οι 62, με τις υπόλοιπες 55 να είναι παλαιότερα emojis που έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά. Το πνεύμα τους σχετίζεται άμεσα με τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας ως σκοπό την άμεση ή έμμεση επικοινωνία αλλά και την καταπολέμηση των στερεοτύπων και του ρατσισμού.

Όσον αφορά το κομμάτι των ζώων και των εντόμων που είναι πλέον διαθέσιμα, υπάρχουν η πολική αρκούδα, ο κάστορας, η φώκια και ο βίσονας, η κατσαρίδα και το σκαθάρι, η μύγα και το σκουλήκι καθώς και μυθικά πλάσματα όπως το μαμούθ. Στο section του φαγητού μπορεί κάποιος να βρει πιπεριές, ελιές και blueberries, bubble tea και fondue.

Άλλα αντικείμενα που εντοπίζονται είναι τα roller skates, το μαγικό ραβδί, η γλάστρα, ο ναυτικός κόμπος, το κέρμα, το στρατιωτικό κράνος, οι σαγιονάρες flip flop, το μπούμερανγκ, το πριόνι, το κατσαβίδι, ο γάντζος, η σκάλα, η ποντικοπαγίδα και η οδοντόβουρτσα.

Πηγή:


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 16)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.