Τα έσοδα της αγοράς smartwatches θα αγγίξουν τα 64 δις δολάρια μέχρι το 2030

Τα έσοδα της αγοράς smartwatches θα αγγίξουν τα 64 δις δολάρια μέχρι το 2030
© naftemporiki.gr

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς “smartwatches” εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 13% μέχρι και το 2030.

Η αγορά αυτή θεωρείται πως έχει ενδιαφέρον, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορέσουν να επιφέρουν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έσοδα ύψους 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι και το έτος 2030.

Τα δεδομένα που φέρνει στο προσκήνιο η εταιρεία έρευνας αγοράς “GlobalData” δείχνουν ότι υπάρχουν κάποιες προσθήκες στις δυνατότητες των “smartwatches”, οι οποίες έχουν δώσει νέα ώθηση στους καταναλωτές, αφού η δυνατότητα σύνδεσης στο “mobile Internet”, μαζί με τις λειτουργίες “fitness” και τις δυνατότητες παρακολούθησης στοιχείων για την υγεία εκείνου που τα φορά, εκτιμάται πως είναι βασικά επιχειρήματα για να αποκτήσει κανείς ένα “smartwatch”.

Το στοιχείο, όμως, που τονίζει η “GlobalData” στην μελέτη της για την αγορά των “smartwatches” είναι ότι λείπει ακόμα εκείνο το σημαντικό χαρακτηριστικό που θα κάνει τις εν λόγω συσκευές να αυξήσουν τις πωλήσεις τους κατακόρυφα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να έρθει, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, η αγορά των “smartwatches” θα κινείται με έναν ήπια ανοδικό ρυθμό.

Αναφορικά με την πορεία της αγοράς το 2020, η “GlobalData” εκτιμά ότι θα σημειωθεί πτώση της τάξης του 10% σε σχέση με τα δεδομένα του 2019, κάτι που προφανώς έχει να κάνει με το κλίμα οικονομικής δυσπραγίας λόγω της πανδημίας και τη δυσκολία τροφοδότησης της αγοράς με εμπόρευμα.

Από την άλλη μεριά, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι οι λειτουργίες που έχουν στον εξοπλισμό τους τα “smartwatches” θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μελέτης των κρουσμάτων του Covid-19, τονίζοντας ότι αυτό είναι μία καλή αφορμή για την εμπορική άνοδο των “smartwatches”.

Σε γενικές γραμμές, η κατηγορία των “smartwatches” εκτιμάται ότι είναι ακόμα στα πρώτα της βήματα, με ολοένα και περισσότερους παίκτες να δηλώνουν ότι θέλουν να μπουν στην αγορά.

Πηγή:

naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 17)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.