Πόσο γρήγορο είναι το Internet μου και ποια είναι η ιδανική ταχύτητα που χρειάζομαι;

Πόσο γρήγορο είναι το Internet μου και ποια είναι η ιδανική ταχύτητα που χρειάζομαι;
Internet ©istockphoto

Μια γενική αλήθεια είναι πως για “online” παιχνίδια και βίντεο streaming σε ανάλυση 4K, η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο πρέπει να είναι γρήγορη και αξιόπιστη, αναφέρει ανακοίνωση της Devolo, για ένα μεγάλο ζήτημα για τους χρήστες.

Όπως σημειώνει η εταιρεία που παράγει “WiFi 6 repeaters” και “Powerline”:,

«οι συνεχείς διακοπές κατά την διάρκεια προβολής μίας ταινίας και οι αργοί χρόνοι απόκρισης ενός παιχνιδιού, μπορεί να είναι εξοργιστικοί. Σε αυτό το σημείο, τίθεται το ερώτημα, αν παρέχεται πραγματικά η σύνδεση δικτύου η οποία διαφημίζεται από τους παρόχους δικτύου και ποιο είναι το απαραίτητο εύρος ζώνης που πρέπει να έχει;»

Τα βασικά σημεία, αναφέρει η εταιρεία, είναι:

  • Πώς λειτουργεί ο μετρητής ταχύτητας;
  • Πώς μπορείς να αποκτήσεις τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα;
  • Πόση ταχύτητα χρειάζομαι στην πραγματικότητα;
  • Πώς μπορώ να φτάσω το δίκτυο ακριβώς εκεί που το θέλω;

Μια ποικιλία από εύκολα εργαλεία υπάρχουν διαθέσιμα για τον έλεγχο της ταχύτητας του Internet και χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε. Ένα τέτοιο προτεινόμενο εργαλείο είναι το «Speedtest.net» από την «Ookla».

Πώς λειτουργεί o μετρητής ταχύτητας;

«Τα “test” ταχύτητας, μεταφέρουν δεδομένα, μεταξύ του “test server” και της τοπικής συσκευής, ώστε να καθορίσουν τόσο τους ρυθμούς “upload” και “download”, όσο και τον ρυθμό “ping”. Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή του κατάλληλου “server”, είναι η εγγύτητα που έχει στην τοποθεσία σας και η διατήρηση της διαδρομής μετάδοσης όσο το δυνατόν συντομότερη. Δεδομένου ότι τα εργαλεία για “speed test” συνήθως επιλέγουν αυτόματα τον καταλληλότερο “server”, η αλλαγή του “server” συνιστάται μόνο εάν τα αποτελέσματα διαφέρουν σημαντικά ή βρίσκονται πολύ κάτω από τα προσδοκώμενα»,

σημειώνει η Devolo και προσθέτει:.

Πώς μπορείς να αποκτήσεις τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα;

Ακολουθείστε τους παρακάτω κανόνες για να έχετε τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα στα “test” ταχύτητας.

  • Πραγματοποιείστε το “test” διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα

Οι ταχύτητες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα την ώρα της ημέρας, ειδικότερα όταν η σύνδεση στο Internet γίνεται μέσω καλωδίου, όπου το εύρος ζώνης μοιράζεται σε διαφορετικά σημεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σύνηθες, ειδικότερα τα απογεύματα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στα σπίτια τους και κάνουν δραστηριότητες “online”. Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι καλύτερο να πραγματοποιούνται πολλαπλά “test”.

  • Πραγματοποιείστε την μέτρηση, χρησιμοποιώντας σύνδεση με καλώδιο “Ethernet”.

Καθώς το “WiFi” μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες, μπορούμε να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα μετρήσεων συνδέοντας τον υπολογιστή στο “router”, μέσω ενός καλωδίου “Ethernet”.

Όμως χρειάζεται προσοχή: Τα παλιά καλώδια “Cat 5” και οι αργοί υπολογιστές μπορούν να εμποδίσουν αισθητά την απόδοση της ταχύτητας. Για μέγιστη ακρίβεια, δοκιμάστε τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας μια σύνδεση καλωδίου “Cat 5e” (ή και καλύτερη) και έναν γρήγορο υπολογιστή.

  • Αποφύγετε τις παρεμβολές

Ένας ακόμη τρόπος να εξασφαλίσετε αξιόπιστα αποτελέσματα, είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή και το “router” πριν από την μέτρηση. Αυτή η κίνηση, βοηθά ακόμη να μειωθεί η τρέχουσα χρήση “data” μέσω του “router”. Μία καλή λύση είναι να αποσυνδέσετε κάθε φορητή συσκευή, να κλείσετε όλα τα “apps” του υπολογιστή και καθαρίστε το “cache” πριν από κάθε “test”, ώστε να είστε σίγουροι πως τα “data” δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας.

Πόση ταχύτητα χρειάζομαι στην πραγματικότητα;

Η πρώτη απάντηση που δίνεται σε ένα τέτοιο ερώτημα, είναι πως όσο πιο γρήγορη είναι η ταχύτητα, τόσο το καλύτερο. Ποια ταχύτητα χρειάζονται όμως στην πραγματικότητα οι κοινές συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι μας για να λειτουργήσουν;

  • Video streaming

Για το “video streaming” σε HD ή σε full HD, τρία με πέντε Mbps είναι γενικότερα επαρκή ανάλογα με τον πάροχο ροής. Ωστόσο για ταινίες υψηλής ανάλυσης, είναι απαραίτητα από 15 έως και 25.

  • Μουσικό streaming

Ταχύτητες από 2 έως 6 Mbps είναι αρκετές για “streaming” μουσικής και “podcast”.

  • Online gaming

Για σίγουρη νίκη στο “gaming”, είναι απαραίτητα 25 με 50 Mbit/s.

  • Home office

Οι ευκρινείς και χωρίς διακοπές βιντεοκλήσεις από το γραφείο στο σπίτι απαιτούν 10 Mbit/s και για να ανεβάσετε αρχείο στον “server” της εταιρείας συνιστώνται ταχύτητες κατά 25 Mbit/s.

Πώς μπορώ να φτάσω το δίκτυο ακριβώς εκεί που το θέλω;

Εφόσον διαπιστώσετε πως ο πάροχος του Internet, σας παρέχει ένα μεγάλο εύρος ζώνης δικτύου, τίθεται το ερώτημα πώς θα φτάσει το Internet στα σημεία όπου χρειάζεται. Τα “router” βρίσκονται συνήθως σε γωνίες του σπιτιού ή ακόμη και στο υπόγειο.

Πηγή:


Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 4)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.