Ο κώδικας του Παγκόσμιου Ιστού θα πωληθεί ως NFT

Ο κώδικας του Παγκόσμιου Ιστού θα πωληθεί ως NFT
© naftemporiki.gr

Ο Τιμ Μπέρνερς Λι, ο δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού, το γνωστό “www”, που έκανε προσβάσιμο σε όλους το Διαδίκτυο και ουσιαστικά έκανε το Internet τον κόσμο που γνωρίζουμε σήμερα, αποφάσισε να πωλήσει τον κώδικα του προγράμματος.

Ο βρετανός επιστήμονας είχε δηλώσει εξ αρχής ότι δεν επιθυμεί να βγάλει χρήματα από την δημιουργία του προγράμματος και για αυτό δεν το είχε κατοχυρώσει νομικά, αφήνοντας το να γίνει αντικείμενο επεξεργασίας και βελτιώσεων από όποιον το επιθυμούσε με στόχο την πρόοδο του εγχειρήματος και της ανάπτυξης του Διαδικτύου. 

Αποφάσισε όμως να βγάλει σε δημοπρασία μέσω του οίκου  “Sotheby’s”  τον αρχικό κώδικα του προγράμματος ως “NFT”. Ο κώδικας έχει μεγάλη ιστορική σημασία και αναμένεται να πιάσει υψηλή τιμή αφού θα συνοδεύεται και από την ψηφιακή υπογραφή του δημιουργού του ως απόδειξη αυθεντικότητας. Ο Λι ανακοίνωσε ότι το σύνολο του ποσού που θα δοθεί για την αγορά του κώδικα θα δοθεί σε διάφορους κοινωφελείς σκοπούς. 

Τα “NFT (non-fungible token)” είναι ένα νέο είδος ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, το οποίο είδε την δημοτικότητά του να εκτοξεύεται στα ύψη κατά την πανδημία, καθώς επενδυτές, αλλά και απλοί χρήστες του Internet σπεύδουν να δαπανήσουν μεγάλα ποσά σε αντικείμενα που υπάρχουν μόνον σε ψηφιακή μορφή. 

Η τεχνολογία “blockchain” επιτρέπει η αυθεντικότητα και μοναδικότητα των αντικειμένων να επιβεβαιώνεται δημόσια, αντίθετα με τα «παραδοσιακά» “online” αντικείμενα που μπορούν να αναπαράγονται χωρίς τέλος.

Ως “NFT” πωλούνται διαφόρων ειδών “online” αντικείμενα, από ψηφιακά έργα τέχνης και αθλητικές κάρτες μέχρι εκτάσεις σε εικονικά περιβάλλοντα, ή αποκλειστική χρήση ονομάτων σε «πορτοφόλια» κρυπτοσυναλλάγματος. 

Πηγή:

naftemporiki.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 5)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.