Οι νέες λειτουργίες του Instagram για να επιβλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους

Οι νέες λειτουργίες του Instagram για να επιβλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους
Οι νέες λειτουργίες του Instagram για να επιβλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους
© CNN.gr

Το θέμα που υπάρχει αναφορικά με την αδυναμία των γονέων να έχουν μία εικόνα, έστω, για το τι κάνουν τα παιδιά τους στο “Instagram” προσπαθεί να λύσει η “Meta”, η οποία ανακοίνωσε ορισμένα νέα εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όντας ένα από τα δύο πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των εφήβων, το “Instagram” έχει δεχθεί αρκετά «πυρά» αναφορικά με τις δυνατότητες γονικής επίβλεψης.

Έτσι, έχει προχωρήσει στην παροχή σχετικών εργαλείων, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Τα εργαλεία αυτά επιτρέπουν στους γονείς και τους κηδεμόνες να:

  • Στείλουν στον έφηβό τους μια πρόσκληση για επίβλεψη του λογαριασμού του, ή να αποδεχτούν μια πρόσκληση από τον έφηβό τους.
  • Βλέπουν πόσο χρόνο περνά ο έφηβός τους στο “Instagram” κάθε μέρα· και να βάζουν καθημερινά όρια χρόνου χρήσης.
  • Προγραμματίζουν διαλείμματα για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας
  • Βλέπουν ποιον ακολουθεί ο έφηβός τους και ποιος τους ακολουθεί
  • Να ειδοποιούνται όταν ο έφηβος τους επιλέγει να μοιραστεί ότι έχει αναφέρει έναν λογαριασμό, ή μια ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρθηκε και του τύπου περιεχομένου.

Επιπλέον, το “Instagram” ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Οικογενειακού Κέντρου το οποίο περιέχει πόρους που υποστηρίζονται από ειδικούς, για να βοηθήσουν τους εφήβους και τους γονείς τους να πλοηγηθούν στον ψηφιακό κόσμο.

Τέλος, ξεκίνησε να δοκιμάζεται μια νέα λειτουργία ώθησης παγκοσμίως, η οποία θα ενθαρρύνει τους εφήβους να μεταβούν σε διαφορετικό θέμα, εάν βλέπουν επανειλημμένα τον ίδιο τύπο περιεχομένου στην «Εξερεύνηση». Αν και είναι επί του παρόντος πρόκειται για μια δοκιμή, ο στόχος, όπως επισημαίνεται και στην σχετική ανακοίνωση, είναι να είναι διαθέσιμη πλήρως σύντομα.

Πηγή:


(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 10)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.