Οι κωδικοί με τρεις τυχαίες λέξεις είναι ασφαλέστεροι από πολύπλοκες αλληλουχίες χαρακτήρων, λένε ειδικοί

© naftemporiki.gr Οι κωδικοί με τρεις τυχαίες λέξεις είναι ασφαλέστεροι από πολύπλοκες αλληλουχίες χαρακτήρων, λένε ειδικοί

Είναι πολύ καλύτερο να συνθέτει κανείς κωδικούς για “online” λογαριασμούς που αποτελούνται από τρεις τυχαίες λέξεις παρά να δημιουργεί πολύπλοκους συνδυασμούς γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων, σύμφωνα με ειδικούς της βρετανικής κυβέρνησης. 

Σε σχετικό “blogpost”, το “National Cyber Security Centre (NCSC)” ανέφερε πως ένα σύστημα τριών λέξεων δημιουργεί κωδικούς που είναι εύκολο να θυμάται κανείς. Επιπρόσθετα, δημιουργεί ασυνήθιστους συνδυασμούς γραμμάτων, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά ισχυρό για να διατηρεί τους “online” λογαριασμούς ασφαλείς από τους κυβερνοεγκληματίες.

Αντίθετα, οι όποιοι πολύπλοκοι κωδικοί μπορούν να βρεθούν ανεπαρκείς, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να «μαντέψουν» την σύνθεσή τους χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι χάκερ στοχοποιούν προβλέψιμες στρατηγικές οι οποίες προορίζονται να κάνουν τους κωδικούς πιο πολύπλοκους, όπως το να αντικαθίσταται το (Ο) (όμικρον) με το (0) (μηδέν), το (1) με θαυμαστικό (!) κ.λπ. Πολλά λογισμικά “hacking” λαμβάνουν υπόψιν τέτοιες στρατηγικές, με αποτέλεσμα:

«η επιβολή αυτών των απαιτήσεων πολυπλοκότητας να οδηγεί στην δημιουργία πιο προβλέψιμων κωδικών»,

σύμφωνα με την υπηρεσία. 

Αντιθέτως, οι κωδικοί που δημιουργούνται από τρεις τυχαίες λέξεις τείνουν να είναι μεγαλύτεροι και δυσκολότερο να προβλεφθούν, ενώ χρησιμοποιούν επίσης συνδυασμούς γραμμάτων που είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν από αλγορίθμους “hacking”, σύμφωνα με την υπηρεσία. 

Αν και υπογραμμίζεται πως και πάλι η μέθοδος αυτή δεν είναι 100% ασφαλής, καθώς οι συνδυασμοί θα μπορούσαν να είναι και αυτοί προβλέψιμοι, χαρακτηρίζεται ως σημαντικό το πλεονέκτημα που προκύπτει από το ότι η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα εύχρηστη. 

Πηγή:

naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 11)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.