Θα μπορούσαν τα παιδιά σας να είναι μια κυβερνοαπειλή;

Θα μπορούσαν τα παιδιά σας να είναι μια κυβερνοαπειλή;
© Παρέχεται από: pestaola.gr

Ο ειδικός ασφαλείας της Canon, Quentyn Taylor, Director of Information Security Canon, προσφέρει τις κορυφαίες συμβουλές του για να μείνετε ασφαλείς ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

Ηλεκτρονικό “ψάρεμα” για προβλήματα:

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πάντα καραδοκούν για νέες ευκαιρίες και οι εργαζόμενοι που μετακινούνται έξω από το δίκτυο της εταιρείας είναι ελκυστικοί στόχοι.

Σύμφωνα με νέες έρευνες, έχει υπάρξει μια σημαντική αύξηση στα ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που υποστηρίζουν ότι προσφέρουν σημαντικές αναπροσαρμογές στην ασφάλεια, οι οποίες αντιθέτως μολύνουν την συσκευή του χρήστη με κακόβουλο λογισμικό.

Σιγουρευτείτε ότι είστε προσεκτικοί στα e-mails που προσφέρουν αυτό το είδος συμβουλών, εξασφαλίστε ότι ελέγχετε ποιος είναι ο αποστολέας και ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους ταιριάζει ακριβώς με τον αναμενόμενο παραλήπτη. Και αν κάποιος σας ζητά να κάνετε κλικ σε έναν άγνωστο σύνδεσμο· σκεφτείτε το διπλά.

Κλείδωμα των συσκευών σας:

Ένας επαγγελματικός κίνδυνος της εργασίας από το σπίτι είναι ότι τα παιδιά σας έχουν τώρα πρόσβαση σε σας ενώ εργάζεστε. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι περίεργα για το τι κάνει όλη ημέρα η μαμά ή ο μπαμπάς, ή απλά θέλουν ψάξουν κάτι στο Google.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζουν ότι ο εταιρικός σας υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με την εταιρεία σας μέσω VPN.

Έτσι, σιγουρευτείτε ότι βάζετε όρια, και ότι ορισμένοι υπολογιστές και τηλέφωνα είναι εκτός χρήσης για τα παιδιά.

Εκτύπωση εκ του ασφαλούς:

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, αυτό πιθανώς σημαίνει ότι θα εκτυπώνετε στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο οικιακός εκτυπωτής σας είναι απίθανο να έχει τις δυνατότητες ασφαλείας που παρέχονται από τους εταιρικούς εκτυπωτές σας.

Ενώ μπορεί να υπάρχετε μόνο εσείς και η οικογένειά σας στο σπίτι, να θυμάστε ότι αν ο εκτυπωτής σας είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, τότε είναι πιο ευάλωτος σε πιθανή επίθεση. Πρέπει ακόμα να εξασφαλιστεί ότι το δίκτυό σας είναι ιδιωτικό και μπορεί να προσπελαστεί μόνο με έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης (όχι 12345).

Το άλλο ζήτημα είναι η ασφαλής καταστροφή των εγγράφων. Ακριβώς όπως δεν πρέπει να ρίξετε τις τραπεζικές δηλώσεις σας ολόκληρες στους υπαίθριους κάδους απορριμμάτων, το ίδιο δεν πρέπει να κάνετε και με την γραφική εργασία της επιχείρησής σας. Σιγουρευτείτε ότι θα περάσετε τις σελίδες από καταστροφέα εγγράφων ή θα τις κάψετε, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε εμπιστευτική πληροφορία.

Μείνετε ενήμεροι:

Ο οργανισμός σας πιθανότατα χειρίζεται τις ενημερώσεις των συσκευών που χρησιμοποιείτε για την εργασία σας.

Καθώς είστε μακριά από το δίκτυο της εταιρείας, μάθετε τι απαιτείται για να διατηρείτε τον εξοπλισμό σας ενημερωμένο.

Για παράδειγμα, ίσως χρειαστεί να αφήσετε τον φορητό υπολογιστή σας για μια νύχτα για να λάβει τις απαραίτητες ενημερώσεις ασφάλειας, ή των Windows· η εταιρεία σας θα σας συμβουλεύσει πάνω σε αυτό.

Αν χρησιμοποιείτε τις προσωπικές σας συσκευές, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε ενημερώσει μόνοι σας, για να έχετε την καλύτερη διαθέσιμη προστασία ασφαλείας.

Εύκολη δουλειά:

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να σημαίνει ότι φοράτε τα καθημερινά σας ρούχα, ακόμα και τις πιτζάμες σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χαλαρώσετε τις πολιτικές της εταιρείας.

Χρησιμοποιείτε μόνον εφαρμογές, δίκτυα και τοποθεσίες “cloud” που παρέχονται από την εταιρεία. Όσο δελεαστικό και αν είναι, αποφύγετε τα εργαλεία ελεύθερου λογισμικού “cloud” για συνεργασία και αποθήκευση, που δεν έχουν ελεγχθεί από τον οργανισμό σας. Μπορεί να είναι απλά στην χρήση, αλλά μπορεί να μην είναι ασφαλή.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι, σιγουρευτείτε ότι έχετε μια σαφή κατανόηση για το πώς να διατηρήσετε το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, είτε δουλεύετε από την πολυθρόνα του γραφείου σας, ή τον καναπέ του καθιστικού σας.

Πηγή:

Λογότυπο pestaola.gr

(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 20)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)
Σας αρέσει το άρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.