Βραχιόλι-«ασπίδα» απέναντι στα «αδιάκριτα» μικρόφωνα ηλεκτρονικών συσκευών

Βραχιόλι-«ασπίδα» απέναντι στα «αδιάκριτα» μικρόφωνα ηλεκτρονικών συσκευών
© naftemporiki.gr Βραχιόλι- «ασπίδα» απέναντι στα «αδιάκριτα» μικρόφωνα ηλεκτρονικών συσκευών

Μία συσκευή-«ασπίδα» απέναντι σε μικρόφωνα που βρίσκονται στο περιβάλλον του χρήστη (περιλαμβανομένων κρυμμένων μικροφώνων) ανέπτυξαν ερευνητές του University of Chicago.

Η συσκευή αυτή, που φοριέται στο χέρι, παραπέμποντας σε βραχιόλι, βασίζεται στο γεγονός πως, όταν εκτίθενται σε υπερήχους, τα περισσότερα μικρόφωνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο διαρρέουν τον ήχο στο ακουστό φάσμα. Επιπλέον, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, η συσκευή εκμεταλλεύεται μια συνέργεια που υπάρχει μεταξύ των παρεμβολών με υπερήχους και της φυσικής κίνησης των wearable συσκευών που χρησιμοποιούν οι χρήστες (π.χ. βραχιόλια) καθώς περπατούν ή κάνουν χειρονομίες.

Οι ερευνητές, στο πλαίσιο της δουλειάς τους, έδειξαν πως αυτές οι κινήσεις μπορούν να αντιμετωπίσουν/αντισταθμίσουν τα «τυφλά σημεία» των παρεμβολών, αλλά και να αυξήσουν την εμβέλεια των παρεμβολών. Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο βραχιόλι είναι σχεδιασμένο με τρόπο που επιτρέπει παρεμβολές σε πολλαπλές κατευθύνσεις, προστατεύοντας έτσι τον χρήστη και από μικρόφωνα τα οποία δεν φαίνονται.

Οι δημιουργοί της συσκευής τονίζουν πως οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο καχύποπτοι και νευρικοί απέναντι στις «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές που ενεργοποιούνται και λειτουργούν με φωνή, λόγω του ότι είναι σε θέση να «ακούν», να καταγράφουν και πιθανότατα να αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποίησαν το προαναφερθέν φαινόμενο με τους υπερήχους, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την καταγραφή ανθρώπινης ομιλίας από διαθέσιμα στο εμπόριο μικρόφωνα.

«Αν και αυτά τα σήματα υπερήχων δεν γίνονται αντιληπτά από τα ανθρώπινα αυτιά, διαρρέουν στο ακουστό φάσμα όταν “πιάνονται” από τα μικρόφωνα, παράγοντας ένα σήμα παρεμβολής μέσα στο κύκλωμα του μικροφώνου, το οποίο προκαλεί πρόβλημα στην καταγραφή φωνής»

σημειώνουν σχετικά, προσθέτοντας ωστόσο πως οι συσκευές τέτοιου είδους είναι σε μεγάλο βαθμό κατευθυντικές και ότι βασίζονται σε πολλαπλούς πομπούς, οι οποίοι μπορεί να αφήνουν «τυφλά σημεία». Ως εκ τούτου η συγκεκριμένη συσκευή μετατρέπει τον παρεμβολέα υπερήχων σε βραχιόλι και αξιοποιεί τις φυσικές κινήσεις του χεριού κατά την ομιλία, την κίνηση, τις χειρονομίες κ.τ.λ. για να καλύπτει αυτά τα «τυφλά σημεία», προστατεύοντας τον χρήστη χωρίς αυτός να έχει κατά νου να «στοχεύει» τα μικρόφωνα.

Πηγή:

naftemporiki.gr

Σᾶς ἀρέσει τὸ ἂρθρο; / Do you like this post?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
(Συνολικές Επισκέψεις: / Total Visits: 26)

(Σημερινές Επισκέψεις: / Today's Visits: 1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.